Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Karperworkshop HSV de Dobber

Op 25-6-2022 organiseerde HSV de Dobber een workshop over karpervissen. Ep Lip en Freddy Hendriksen hebben samen met een enthousiaste groep vrijwilligers alle aspecten van het vissen op karper uitgelegd en laten zien.

Gelukkig is er goed vis gevangen, 9 karpers zijn onderzocht door Mark Breeveld van Carp Care, 4 spiegelkarpers en 5 schubkarpers. De grootste karper was 29 pond! Ook zijn er giebels, zeelten en veel brasems gevangen. Om iedereen een kans te geven de gevangen karpers te bewonderen is er een grote container met een zuurstofpomp geregeld waarin de karpers tijdelijk bewaard konden worden.

Het onderzoek van Mark Breeveld trok veel bekijks, aandachtig is bekeken hoe hij de gevangen vissen onderzocht op parasieten, deze zaten voornamelijk op de schubben en in de kieuwen. Bij dit onderzoek heeft hij, samen met de bezoekers, kunnen constateren dat we beschikken over een gezond bestand karpers in de Kruserbrinkvijver, waarmee we natuurlijk ontzettend blij zijn.

Iedereen die heeft geholpen en de workshop heeft bezocht, bedankt voor jullie hulp en enthousiasme. Het is een prachtige leerzame dag geworden!

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − zes =