Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Jager en Harzevoort winnen Marathon wedstrijd

Zaterdag is weer de traditionele marathon van de Dobber gevist in de Vecht in Rheeze. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooi potje vissen. Het weer was prima, weinig wind en een mooi licht trekje in het water. Vrijwilligers hadden fraaie visstekken gemaaid waar voor onze hulde.

De grote vraag was of de vis al deze ingrediënten ook op waarde wisten te schatten. De start was om 08.00 uur en er werd gevist tot 14.00 uur. Al snel werden de eerste vissen gevangen en het leek er dus op dat het een mooie wedstrijd zou worden. Nadat ik na een uurtje eens even polshoogte nam bij diverse vissers bleek dat er nogal wat verschillen waren. Er werden weinig echt grote vissen gevangen. Het was dus een kwestie van veel kleine vissen vangen. Dat lukte in het A vak vrij goed maar in het B vak was het een stuk lastiger. Grote winnaar was dit keer Evert Jager die het A vak wist te winnen met een vangst van 88 vissen met een gewicht van 6.860 gr goed voor 156,6 punten. De 2e plaats in het A vak was voor Herman Spijker die 53 vissen wist te vangen met een gewicht van 2.810 gr. de 3e plaats was voor Berend Jan Spijkers die 45 vissen wist te vangen met een gewicht van 1.750 gr. Het B. vak werd gewonnen door Jelle Harzevoort die27 vissen wist te vangen met een gewicht van 2.280 gr goed voor  49,8 punten. De 2e plaats was voor Henk Haandrikman met een vangst van 26 vissen met een gewicht van 2.190 gr en 47,9 punten.de derde plaats was voor Bert Makkinga met een vangst van 21 vissen en een gewicht van 1.500 gr en goed voor 36,0 punten. Na afloop werd er in het clubhuis Ons Stekkie van de Dobber wat gedronken en er werd een schnitzel genuttigd. We kunnen terugzien op een mooie dag.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 16 juli dan is er een openwedstrijd in de Vecht. Opgeven kan alleen nog per E-mail opgavededobber@hotmail.com.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien + negentien =