Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

In Memoriam Frits Hagedoorn

In de laatste week van Augustus bereikte ons het verdrietige bericht dat ons ere lid Frits Hagedoorn plotseling is overleden in Denemarken, de schok was natuurlijk groot. Ik heb Frits leren kennen toen ik lid van De Dobber ben geworden. Eigenlijk kun je zeggen dat ik de plaats van Frits in het bestuur heb ingenomen. Ik had het toen nog niet door maar laten bleek dat hij er zelf wel mee wilde stoppel na alle jaren die hij zich had ingezet voor onze vereniging. Frits is mede oprichter en vanaf het begin bestuurslid geweest. De vereniging is opgericht in café Tivoli aan de Hoogenweg waar nu Waterink keukens zit. Samen met enkele andere leden is daar dus de vereniging opgericht. Het moet ongeveer midden 1970 geweest zijn. Het waren prachtige tijden compleet met vistochten en al. Heel veel weet ik er ook niet van, maar de verhalen waren prachtig. Beginnen 1990 heb ik dus het stokje overgenomen van hem. Samen met zijn vrouw Geesje gingen ze vaak naar Denemarken. Geesje werkte bij Jan de Boer weet ik nog. Maar hij bemiddelde ook als mede vissers een huisje wilden huren in Denemarken. Misschien zou je wel kunnen zeggen dat Denemarken zo’n beetje zijn 2e vaderland was. Samen met John Vasse gingen ze vaak poeren op paling., ik heb het er pas nog met John over gehad. Frits werkte bij de Ijsselcentrale voor zover ik weet. Het contact verwaterde wat maar is nooit helemaal weggeweest. Zo bezocht hij nog altijd de jaarvergaderingen. We spraken hem de laatste jaren wel minder maar als er contact was dan was het fijn en gezellig. Voor Geesje is het overlijden natuurlijk een geweldige klap dat weet ik uit mijn eigen ervaring. We hopen dat zij de kracht kan vinden om dit verlies te verwerken. We verliezen in Frits iemand die veel voor de Dobber heeft betekend.

Moge hij rusten in vrede.

Bestuur en leden H.S.V. De Dobber Hardenberg

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − 4 =