Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Dobberpraat week 8-2021

Het is zondagavond en tijd voor een verhaaltje vanuit Hardenberg. De tijd vliegt voorbij lijkt het wel. We zijn inmiddels een beetje gewend in ons nieuwe onderkomen. Het bevalt ons beiden wel aardig goed al loop ik nog wel eens een beetje met de ziel onder de armen, want wat moet je doen nu alles een beetje zijn plekje heeft gevonden.

Boodschappen doen met de vrouw, een beetje klooien rondom het huis. Stukjes wandelen en fietsen op advies van de verpleegkundige omdat de suiker weer eens op de hobbel was. Ik moet zoveel mogelijk in beweging blijven is het advies.

Ik moet binnenkort enkele keren naar het ziekenhuis voor een APK keuring. Hartfilmpje, bloeddrukmeting, bloedprikken, urine onderzoek, testen van de meetapparatuur die ik gebruik en een bezoekje aan de oogarts. Daar ben ik zo ongeveer een hele dag zoet mee, maar het is allemaal voor het goede doel zal ik maar zeggen. Het gaat overigens best aardig goed met ons.

Ik ben de afgelopen week twee dagen wezen vissen. Dinsdag zijn we in Dalfsen in de Vecht wezen vissen op Winde. De maatse gevangen Winde`s krijgen een zendertje zodat ze gevolgd kunnen worden op hun reis door de Vecht. Dit alles om inzicht te krijgen in het trekgedrag van deze vissoort en de werking van de vistrappen in deze rivier. We hebben er 29 gevangen een mooi aantal.

Donderdag ben ik met een vriend wezen vissen in het Gat van Joosten bij Gramsbergen. We hebben alleen met de feeder gevist en hebben er een stuk of zestien vissen de man gevangen. Het was leuk om weer eens aan de waterkant te vertoeven. Mede door het fraaie weer waren wij niet de enigen die er visten.

Verder ben ik op zoek naar een locatie waar ik de aanhanger met de visspullen kan stallen. Waarschijnlijk gaat dat de komende week lukken, ik heb contact met iemand en lijkt er op dat dit gaat lukken. Gisteren heb ik een inklapbaar werkbankje gekocht zodat ik ook wat makkelijker kan klussen bij huis. Ik moet hem alleen nog in elkaar zetten voor ik hem kan gebruiken.

Zo langzamerhand kan ik ook in het kleine tuintje wat we nu hebben gaan werken. Er moet eerst wat worden gekocht en geplant, wat dat precies gaat worden weet ik nog niet. I.v.m. de geringe oppervlakte zal dat niet al te veel worden. Ik heb al op internet gekeken naar diverse planten en struikjes maar nog geen keuze gemaakt. Vandaag ben ik de hele dag thuis geweest en hebben we weer heel veel voetbal gekeken. De ogen zijn bijna vierkant geworden.

Zo dat was het wel weer. Tot volgende week.

Berend Jan Spijkers

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − dertien =