Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Dobberpraat week 9-2021

Het is zondagavond en weer tijd voor een verhaaltje vanuit Hardenberg. Veel bijzonders is er de afgelopen week niet gebeurd in ons nieuwe hofje.

Nu het weer wat mooier wordt zijn de eerste bewoners al weer druk met de tuin bezig. Er moeten natuurlijk planten, bloemen en struikjes gekocht worden. Ik heb er nog niet zo`n drukte mee. Het is nog erg vroeg en voor hetzelfde geld bevriest de boel straks weer. Het enige wat ik gedaan heb is de grond goed los maken en ik heb randjes langs de tegels gemaakt zodat het zand niet direct op de tegels terecht komt. Het Hofhuys moet nog ingericht worden maar dat is een klusje voor de Hofhuys commissie, hetzelfde geld voor de tuincommissie die de tuin moet inrichten. De eerste contouren zijn inmiddels zichtbaar. Ik ben wel benieuwd wat het wordt, nog even afwachten dus.

Vrijdag zijn er opnamen gemaakt door de leverancier van de zonneschermen. Het moet een promotie filmpje worden van leverancier Velzl uit Coevorden. De opnamen werden gemaakt met een drone en dat leverde nogal wat ophef op van onze buren buiten het hofje.

Dinsdag en donderdag ben ik met een vriend wezen vissen in het Gat van Joosten bij Gramsbergen, dinsdag was het goed maar donderdag een stuk minder. Oorzaak waarschijnlijk de nachtvorst, toch waren het een paar leuke dagen. We zijn nog naar Duitsland geweest om boodschappen te doen. Natuurlijk moet ik zo af en toe de vrouw ook helpen schoonmaken.

Sporten kan nog steeds niet jammer genoeg. Dus word het stukjes lopen of fietsen. Och we vermaken ons wel redelijk goed. Vandaag ben ik gewoon thuis geweest en hebben we weer heel veel voetbal gekeken. Je moet je toch een beetje vermaken niet waar.

Morgen moet ik voor een onderzoek naar het ziekenhuis naar de oogarts. Dat kan niet in Hardenberg dus moet ik om negen uur in Coevorden zijn. Dit alles heeft te maken met een soort APK keuring i.v.m. de ziekte die ik de afgelopen jaren heb gehad. En omdat ik er suikerziekte aan heb overgehouden moet ik dus ook naar de oogarts. Begin april moet ik voor diverse onderzoeken naar het ziekenhuis in Hardenberg met hetzelfde doel. Goed dat ze het goed in de gaten houden hoe het verder gaat.

Zo dat was het wel weer. Tot volgende week.

Berend Jan Spijkers

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 3 =