Corona update

Leden, recreatie- en wedstrijdvissers, vanuit het bestuur willen wij jullie het volgende mededelen. Zoals jullie allemaal wel weten zijn we nog lang niet van het covid-19 (corona virus) verlost. Recreatief vissen is geen probleem mits men zich aan de gelden regels houdt, graag verwijs ik u hiervoor naar de website van de RIVM. Alle vergunningen voor het wedstrijdvissen zijn tot 1 september 2020 ingetrokken, HSV de Dobber heeft in een vergadering besloten om alle geplande wedstrijden, senioren, jeugd en parkvissers voor dit seizoen van de agenda te halen. We zien ons geen kans om, ondanks een schrijven van Sportvisserij Oost Nederland wat wedstrijdvissen op kleinere schaal mogelijk maak, dit te organiseren. We willen en kunnen als vereniging niet deze verantwoordelijkheid dragen, om aan alle gestelde eisen te voldoen. Mensen die benieuwd zijn naar de inhoud van dit schrijven kunnen dit lezen op de website van Sportvisserij Oost Nederland, zie bericht van 28 mei op deze website. Gelukkig zijn er nog voldoende hengelsport mogelijkheden, viswater genoeg in de omgeving van Hardenberg, maak daar verstandig gebruik van.

Nu er steeds meer mensen gaan vissen, blijft er ook meer rommel aan de waterkant liggen. Helaas krijgen we dagelijks klachten van omwonende, erg vervelend voor ons als vereniging, daarom nogmaals een dringende oproep om je eigen rommel mee te nemen naar huis.

Ook komen er veel vragen over de Kruserbrinkvijver en de vijver bij de Larixshof, als lid van de Dobber mag je hier vissen, visser met een vispas van een andere vereniging kunnen een weekkaart kopen om er te vissen, nachtvissen is in beide vijvers verboden! Er zal met enige regelmaat worden gecontroleerd op de juiste papieren.

Zaterdag start het roofvisseizoen veel mensen hebben hierna uitgekeken, we zien de laatste dagen al veel, vooral kinderen/jongeren die al met een plugje in de weer zijn. Roofvissen hebben scherpe tanden en zijn daardoor soms moeilijk te onthaken. Ook zijn deze vissen kwetsbaar, zorg dus voor de juiste spullen als je gaat roofvissen, een onthaker en een tangetje horen bij de standaarduitrusting, vraag hierna bij de hengelsport winkelier.

Wij wensen jullie allemaal een goede zomer toe, met veel hengelsportplezier, maar blijf vooral gezond, het ga jullie goed!!!

 

Bestuur HSV de Dobber.