dobberpraat week 22-2020

Het is zondagavond en weer tijd voor een verhaaltje. Heel veel nieuws valt er niet te vertellen dit keer. Je mag en kan weinig en dus speelt zich het verhaal hoofdzakelijk af rond ons huis in Brucht.het werken in de tuin wordt afgewisseld met bezoekjes aan de oud ijzer boer en de vuilstortplaats. Het meeste is inmiddels wel weggebracht maar er ligt nog steeds heel wat zaken die nog opgeruimd moeten worden. De eerste bloemen in de tuin beginnen inmiddels te bloeien. Als alles gaat bloeien wat er staat dan wordt het een bloemen zee straks. Ben dus benieuwd wat het wordt. Er is hier van alles behalve regen en daar hebben heel veel mensen dringend behoefte aan en niet alleen mensen natuurlijk. Gelukkig heb ik een goed werkende pomp en bron dus is alles lekker fris en fruitig. Zo af en toe ga ik een dagje vissen met een vriend zijn we op bezoek geweest in visvijver De Poele. Het was een hele mooie dag en we hebben heel wat kilo`s gevangen. Mijn vis vriend viste met een werphengel en ik met de vaste stok. We hebben alle twee goed gevangen. Ik heb zeven karpers gevangen aan de vaste stok en heel veel blankvoorn. Mijn vismaat wist er een stuk of tien te vangen. Tijdens het vissen kwam mijn vismaat zijn vrouw ons lekkere pannenkoeken brengen en dan kan de dag helemaal niet meer stuk natuurlijk. Helaas was 1 karper sterker dan mijn topset en dus moet er weer wat gerepareerd worden. Zoals ik al eerder verteld heb stopt de sportschool zijn activiteiten mede i.v.m. de corona perikelen. Ik heb echter nog steeds een spinningbike thuis staan dus ga ik zo af en toe even lekker een stukje afraggen. Ze zijn bezig om iets nieuws op te zetten. ik hoop maar dat dit door kan gaan want ik mis de spinning gigantisch. We hebben nog een partij eenjarige bloemen gekocht en die staan te popelen om te gaan bloeien. Gistermiddag ben ik ook nog een poosje wezen vissen maar het wilde voor geen meter lukken. Heel veel plantengroei verpesten heel veel water. Dat krijg je van het droge weer met toch behoorlijk hoge temperaturen de onderwaterplanten groeien als kool. Vandaag hadden we een baaldag geen bezoek en dus niemand ontmoet. Als ik eerlijk ben vindt ik daar geen bal aan maar ja wat moet je anders. Het lijkt er op dat de corona besmettingen een beetje op zijn retour zijn.Maar we zijn er nog niet want nu is er weer een grote groep besmet bij slagerij Vion in Groenlo. Laten we hopen dat het niet weer erger wordt nu de drukte weer toe neemt. Ik ben er bepaald nog niet gerust op. Voor het hengelsport wereldje zijn het blijkbaar gunstige tijden want er is een ware stormloop van nieuwe leden als ik dat zo hoor. Ik hoop dat dit ook zo blijft als alles weer normaal is. Morgen wordt ik weer gebeld door de dokter uit het ziekenhuis over de toestand van mij suikerziekte.
Ik hoop maar dat het gunstige berichten zullen zijn. Tot volgende week.