dobberpraat week 16

Het is maandagmorgen 2e paasdag ik was gisteren vergeten om een stukje te schrijven dus moet het nu maar even gebeuren. Het is koud buiten en een heel verschil met de laatste dagen wat temperatuur betreft. Gelukkig wordt het vanaf woensdag weer beter. Heel veel nieuws valt er niet te vertellen de laatste weken. Het is een en al corona wat de klok slaat. Het gaat nergens anders meer over en dat is wel jammer want als je goed om je heen kijkt gebeuren er ook genoeg mooie dingen. Meer saamhorigheid en omzien naar elkaar heeft natuurlijk ook wel zijn charme. Het zijn barre tijden en dat zal ook nog wel even duren denk ik. Ik heb heel veel respect voor al verzorgende personeel want die krijgen natuurlijk heel veel heftige dingen voor de kiezen. Ze doen het fantastisch met elkaar. Gelukkig werkt iedereen redelijk goed mee met de genomen maatregelen. Toch heb ik grote moeite met mensen die er een rommeltje van maken. Je brengt niet alleen jezelf in de problemen maar ook nog anderen met name de kwetsbare groepen. Wat een slappe hap om alleen aan je eigen plezier te denken. Ik ben de afgelopen week bijna altijd in de tuin bezig geweest. De borders zijn opnieuw ingezaaid met verschillende bloemmengsels. Ik denk dat het er over anderhalve maand al weer heel anders uit zal zien. Ik moet alleen nog het gras verticuteren er zit op sommige plaatsen veel mos in en dat moet er zoveel mogelijk uit. Dinsdag ben ik naar het ziekenhuis geweest voor bloedprikken en urine onderzoek. Dat was nog een heel gedoe ik moest eerst door een triage tent daar moest ik vragen beantwoorden om te kijken of ik corona verschijnselen had en de temperatuur werd gemeten. Pas toen mocht ik het ziekenhuis binnen, ik begrijp het wel maar het ziet er allemaal wel een beetje onheilspellend uit. Morgen moet ik eigenlijk weer naar het ziekenhuis voor controle en de uitslagen. Dit gaat niet door het worden nu telefonische consulten. Ook deze week geen sportschool en dat mis ik wel heel erg. Gelukkig heb ik een spinningbike thuis staan en dus ga ik geregeld een poosje fietsen in de leegstaande woonkamer van mijn schoonouders. Ik heb er een radio bijstaan voor een passend muziekje. Het is een beetje behelpen maar ja het is beter dan niets. Verder moet ik de boodschappen ophalen die we online besteld hebben. Zo blijf je toch een beetje bezig. Zaterdagmiddag ben ik wezen vissen in een vijver op het industrieterrein. Lekker in de zon even de zinnen verzetten. De vis werkte ook goed mee ik heb er vijftig gevangen van heel groot tot heel klein. We zijn een paar keer wezen kijken bij ons nieuwe huis in aanbouw het gaat nu hard. Toch weer iets om naar uit te kijken. Tot volgende week.