dobberpraat week 9-2020

Het is maandagmorgen en nu heb ik wel even tijd om iets van mij te laten horen. Ik was het gisteren finaal vergeten. Niet dat ik het zo druk had maar ik heb zitten te kijken naar het voetbal en het schaatsen. Zo dan weet je nu de reden dat het een dag later geworden is. Het was me het weertje wel deze week. Bakken met regen en heel veel wind, echt weer om een winterslaap in te zetten. Maandag heb ik onze wedstrijd programma`s van de viswedstrijden naar diverse verenigingen in instanties gestuurd. Dat doe ik al jaren zodat iedereen waar we vissen weet wanneer we er vissen. We willen elkaar niet in het vaarwater zitten. Dat kan best weleens lastig zijn met een kanovereniging en een roeivereniging in de buurt die ook hun activiteiten hebben. Iedereen wil wat met de Vecht en het kanaal Almelo/De Haandrik. Vissers zijn niet de enigen die gebruik maken van de oever en het water. Zoals we het nu regelen gaat het altijd goed als je elkaar maar op de hoogte houd van je activiteiten. Maandagavond ben ik weer naar de spinning geweest. Dinsdag ben ik toch nog een poos wezen vissen in de haven in het centrum van Coevorden. Daar kon je nog een beetje uit de wind zitten en ik heb lekker gevangen. Dinsdagavond heb ik een vergadering gehad van de wedstrijdcommissie van de hengelvereniging. Over een paar weken is alweer de start van het nieuwe wedstrijd seizoen en dus moet alles weer goed geregeld worden. Woensdag moesten we naar de notaris voor de verkoop van ons huis in Brucht. na de middag ben ik naar een inloopbijeenkomst van de Rheezermaten geweest. Daar beginnen ze binnenkort met de werkzaamheden aan de Vecht. De huidige loop wordt helemaal verandert. Er komen nieuwe meanders bij en gedeelten worden gedempt. Het zal best mooi worden maar het heeft voor ons wel gevolgen. We zijn wel weer een stuk wedstrijdparcours kwijt. Gelukkig blijft het aangrenzende wedstrijd parcours aan de Marsweg in Rheeze wel behouden voor de hengelsport. Het wordt steeds lastiger om een mooi parcours aan de Vecht uit te zetten. Woensdagavond was er voor mij geen spinning want toen had ik een vergadering van bewonersvereniging van ons nieuwe huis. De palen voor de fundering zitten inmiddels in de grond. Op 17 maart begint de echte bouw en eind augustus begin september moet het klaar zijn. We zijn er erg druk mee, maar we zijn ook erg nieuwsgierig hoe het er uit komt te zien. Nou het voetbal is erg tegen gevallen. De Nederlandse clubs kunnen zich op de competitie richten. Een fikse tegenvaller. Vrijdag en zaterdag hebben we naar het schaatsen gekeken.Zaterdagavond hadden we als bestuur een etentje bij de Mexicaan in Hardenberg. was heel gezellig en erg lekker. Een echte aanrader. Zondagmorgen ben ik weer naar de spinning geweest en de rest van de dag hebben we afwisselend voetbal en schaatsen gekeken.
Tot volgende week.