dobberpraat week 5-2020

Maandag ben ik weer naar het ziekenhuis geweest naar de diabetes verpleegkundige voor controle vanwege het te hoge suikergehalte. Ook wilde men weten of de alvleesklier nog wel insuline aan kan maken. Nou het goede nieuws is dat de alvleesklier toch nog wel wat doet. Maar de plotselinge verhoging in de waarden kan ook zij niet goed verklaren. Aan het hele eetpatroon kan het volgens haar niet liggen want daar was weinig mis mee.Het advies is eigenlijk om i.p.v. meer granen brood en eierbeschuit in het vervolg uitsluitend volkoren producten te gebruiken. Ik moest al een tabletje Metformine meer gebruiken van de internist i.p.v twee drie stuks per dag. het gevolg is wel dat het insuline gehalte al een stuk gelijkmatiger is. Op 14 april moet ik weer voor controle naar het ziekenhuis dan zien we wel weer verder. Na het bezoek aan het ziekenhuis ben ik direct doorgereden naar Dalfsen om daar te gaan vissen in de Vecht. Bij het uitstappen van de auto ging het al mis het schoot gelijk in de spier van de rechter bil waar ik laatst ook al veel last van heb gehad. Het doel was om te proberen een winde te vangen. We hebben er met vier man tien gevangen. Ik was blij dat het afgelopen was want ik kon bijna niet meer lopen. Dinsdag zouden we er nog een dag vissen maar ik heb het gelijk maar afgezegd vanwege de pijn.
Maandavond ben ik nog wel naar de spinning geweest gewoon een beetje los fietsen was de gedachte. Na afloop voelde de pijn al een stuk beter, blijkbaar heeft het ook met de kou te maken. Dinsdag was het gelukkig al weer een stuk beter al blijft het nog wat zeuren. Mijn vrouw zegt je wordt ouder maar daar wil ik nog niet aan toe geven. Misschien heeft zij wel gelijk trouwens.Dinsdagavond ben ik nar de jaarvergadering geweest van B & O uit Bergentheim daar ben ik ook nog lid van. Was gezellig om weer eens ouderwets over van alles en nog wat te praten. Woensdagavond had ik vergadering van Rayon 4 in Ommen dus kon ik niet naar de spinning die avond. Donderdag heb ik wat tuigjes gemaakt die kapot waren en een beetje in de krant gelezen. Vrijdagmiddag ben ik met de vrouw boodschappen wezen doen in Uelsen in Duitsland en heb ik onderlijntjes gehaald bij Oosterveen in Gramsbergen. Vrijdagavond ben ik wel weer naar de spinning geweest en daarna heb ik de visspullen in orde gemaakt voor de laatste wedstrijd zaterdag van de wintercompetitie. Die was erg spannend dit jaar. Helaas liep het bij mij voor geen meter en dat was balen. Zeker toen ik ook nog een grote brasem verspeelde. Weg goed resultaat maar dat hoort er ook bij. In het weekend hebben we weer veel voetbal gekeken. Er waren net als vorige week weinig goede wedstrijden bij moet ik zeggen. Twente en PEC deden goede zaken. Voor Heracles wordt het hoog tijd dat ze weer eens een wedstrijd winnen want zo gaat het helemaal fout. Tot volgende week.