dobberpraat week 3-2020

Sorry maar ik heb een paar weken overgeslagen. Soms niet aan gedacht, soms geen zin maar nu zal ik weer iets van mij laten horen. Ik zit op het ogenblik te sukkelen met mijn bloedsuikergehalte. Het ging de laatste weken alle kanten op van bijna een hypo tot heel hoog. De huisarts weet ook niet precies hoe hij er mee aan moet dus stuurde hij mij naar de Internist in het Ziekenhuis. Nu krijg ik verschillende onderzoeken ze willen eerst kijken of de alvleesklier uberhoupt nog wel insuline aanmaakt voor dat hij verder gaat zoeken. Er is bloed afgenomen om dat te onderzoeken. Of er al een uitslag is weet ik nog niet. Intussen moet ik naar een dieetverpleegkundige en die heeft mij lijsten gegeven waarop ik alles moet invullen wat ik dagelijks doe. Dus willen ze weten wat ik eet en hoeveel, welke medicijnen ik gebruik. Hoeveel ik spuit en wanneer, of ik sport. Kortom het was een hele administratie. Dat moest ik vijf dagen doen. Nu moet ik over een week weer naar het ziekenhuis om te kijken hoe het nu verder moet. Als het suikergehalte heel hoog is voel ik dat eigenlijk maar weinig maar als het te laag is merk ik het onmiddellijk. Ik kan dan niet goed zien en moet dan heel erg zweten. Dat is een heel erg rot gevoel. Voor de suiker moet ik naast het spuiten ook Metformine gebruiken 1 voor de morgen en 1 voor de avond. Nu moet ik er ook 1 op de middag in nemen. Het resultaat is nu een stuk beter dus misschien is dat een deel van de oplossing.
Ik hoop het want je wordt er onzeker van en dat voelt niet goed.
Verder gaat het wel behoorlijk goed met ons beiden al hebben we wel een tikkie opgelopen na alle ellende. Maandag ben ik met een paar vrienden wezen vissen beneden de stuw bij Dalfsen. Voor het project Swimway Vecht moeten we kijken of we al winde konden vangen. Dat lukte prima we hebben er tien gevangen. Dus kan dit project weer van start gaan binnenkort. We gaan er enkele dagen vissen en de windes die we vangen worden dan geopereerd en en wordt een zendertje in geplaatst zodat men ze kan volgen waar ze zwemmen. Men wil graag meer weten over het trekgedrag van deze vissen.We hebben dit het vorige jaar ook al gedaan.Het is leuk werk om er aan mee te doen. Verder ben ik een beetje in de tuin bezig en ga ik geregeld naar de spinning in de sportschool. Dinsdag zijn we naar de Wilde in Nunspeet geweest om tegels uit te zoeken voor ons nieuwe huis. Ze zijn nu met het grondwerk bezig. Start van de bouw is begin maart. de meeste spullen hebben we al gekocht. We zijn zeer benieuwd. Woensdagavond had ik een bestuursvergadering van de hengelvereniging. Vrijdagavond weer naar de sportschool en daarna voetbal gekeken en de visspullen in orde gemaakt. Zaterdag morgen vroeg uit bed omdat er gevist moest worden in de Lutterhoofdwijk in De Krim.
Er wordt heel aardig gevangen dit jaar. Het leverde mij de tweede plaats op in mijn vak. Zaterdagavond hadden we nieuwjaarsvisite van de buurt. Wij waren dit jaar aan de beurt en het was tevens ons afscheid omdat we volgend jaar in ons nieuwe huis in Hardenberg wonen. Was gezellig maar het was wel erg laat toen we weer thuis waren. Vanmorgen lekker uitslapen en daarna het verblijf een beetje schoongemaakt waar we het feestje hadden. De rest van de dag lekker op de bank zitten voetbal kijken al was er weinig goed voetbal te zien dit weekend. Nu nog even een glas drinken en dan naar bed tot volgende week