dobberpraat week 46-2019

Het is weer zondagavond en tijd voor een verhaaltje.Maandag ben ik weer wezen sauzen bij mijn vrouw zijn vriendin. Maandagavond was er weer even ontspanning tijdens de spinning in de sportschool. Dinsdag weer sauzen en `s avonds naar de vergadering van De Dobber. Het is altijd weer leuk om je vismaten te zien en te horen.Woensdag opnieuw wezen sauzen het is nu bijna klaar. Woensdagavond moest ik naar de vergadering van Rayon 4 in Ommen ook dat ging over de visserij natuurlijk. Het is een moeilijk verhaal er moet veel gebeuren en er zijn maar weinig mensen die er de schouders onder willen zetten. Komt nog bij dat de zittende mensen steeds ouder worden en dat maakt het steeds lastiger. Je krijgt veel te verduren maar er zelf de schouders onderzetten dat is er niet bij. Hoe het verder moet, ik zou het niet weten. Wanneer worden we eens echt wakker? Donderdagmorgen heb ik achter de computer gezeten en na de middag hebben we naar vloerbedekking voor ons nieuwe huis gekeken. Vrijdagmorgen heb ik weer een partij bladeren opgeruimd. Na de middag moesten we eigenlijk naar IJsselmuiden sanitair uitzoeken maar dat ging niet door. Dat wordt nu de komende week. Ik heb maden en casters opgehaald voor het vissen en ik ben naar de spinning geweest en `s avonds voetbal gekeken. Het was geen beste wedstrijd maar we gaan weer naar een groot toernooi en dat is het belangrijkste. Zaterdag heb ik gevist voor de wintercompetitie in de Lutterhoofdwijk in De Krim. Mooie wedstrijd en goede vangsten. Voor mij was er een 2e plaats weggelegd in mijn vak ik had 3.160 gr. Vanmorgen ben ik met twee vis vrienden naar Zwolle wezen vissen in de stadsgracht. Bijna altijd vang je daar veel blankvoorn maar nu dus niet. Er was er een bij die twee blankvoorns wist te vangen en die was dan ook direct de winnaar met 750 gr. Ik had een vangst van een stuk of tien baarsjes goed voor 100 gr en zowaar de tweede plaats. Om twee uur waren we weer thuis een ervaring rijker en een illusie armer.Tegen de avond heb ik natuurlijk naar de Formule I gekeken. Mooie overwinning van Max en heel veel schroot.Tot volgende week