Dobberpraat week 40-2019

Het is weer zondagavond en tijd voor mijn verhaal van deze week. Maandag heb ik bomen en struiken gesnoeid en weggebracht naar Bovenveld. Je moet toch van de spullen af. Er staan er nog meer en morgen ga ik er dus mee verder. Maandagavond heb het plastic afval naar de weggebracht en ben daarna doorgereden naar de sportschool voor de spinning les. Dinsdag hebben we een visles in Zwolle verzorgt was weer gezellig en er werd leuk vis gevangen in het voor kinderen moeilijke water. Dinsdagavond voetbal gekeken. Woensdag ben ik weer aan het snoeien geweest. Woensdagavond hadden we vergadering over onze nieuwe woning. Het komt allemaal wat dichterbij. Er waren ook tegenvallers sommige opties bleken veel duurder dan eerst is afgesproken. Iets was nu ineens twintig keer zo duur geworden. Het ging over het spiegelen van het huis dat zou eerst € 400,- euro meer kosten omdat er een nieuwe tekening gemaakt moest worden. Nu blijkt dat het 20 x zo duur dus € 8.000,- meer kost. Ja daar trap ik echt niet in. Men moet zich aan eerdere afspraken houden zo niet dan wordt er wat mij betreft niet gespiegeld. De komende week moeten wij het koopcontract tekenen. Dat gaat wat ons betreft alleen gebeuren als de oorspronkelijke bedragen gehanteerd worden. door deze vergadering kon ik natuurlijk niet naar de spinning. Toen we van de vergadering thuis kwamen stond Ajax al met 0-3 voor tegen Valencia. Het lijkt wel of ze gewoon op dezelfde voet verder gaan als vorig jaar. Alles is nog lang niet zo goed als vorig jaar maar toch winnen ze vrij gemakkelijk. Donderdag ben ik weer thuis bezig geweest met snoeien e.d. `s Avonds weer voetbal kijken natuurlijk de Nederlandse clubs doen het verrassend goed. wat een verschil bij een paar jaar geleden toen was het kommer en kwel en nu leeft alles ineens weer op. Vrijdag ben ik weer buiten bezig geweest en heb ik in Duitsland benzine getankt. Vrijdagavond dames voetbal gekeken het ging lang niet zo goed als dat er gedacht werd. Nu hadden ze ook wel erg veel invallers een mooi excuus, maar toch. Daarna ben ik weer naar de spinning geweest. En toen ik terug was heb ik de visspullen ingepakt voor zaterdag. Ik had voor een keer geen wedstrijd verplichtingen en dus ben ik met een paar jongens uit Zwolle wezen trainen in de Lage Vaart bij Almere. Dus moest ik al vroeg uit bed want het is toch ruim anderhalf uur rijden naar Almere. Veel wijzer zijn we overigens niet geworden want de vis liet zich nauwelijks zien. Vissen blijft een wonderlijke sport want eerst vang je de eerste drie uur drie vissen en dan geheel uit het niets beginnen ze te bijten en vang je in drie kwartier 21 vissen en daarna was het weer totaal afgelopen. Ik hoop dat het in de finale op 26 oktober beter gaat want hier raak je wel wat gefrustreerd van. Toen ik thuis kwam had moeders het eten al klaar. Na het eten de spullen uitgepakt en daarna lekker op de bank zitten een beetje voetbal kijken en wat slapen. Vanmorgen eerst naar de Moto GP in Thailand gekeken. Mooie wedstrijd en Marc Marquez is weer wereld kampioen. Daarna naar de sportschool geweest voor de spinning. Toen verslagen geschreven en vanmiddag weer voetbal gekeken. Nu stop ik er mee want ik weet niks zinnigs meer. Tot volgende week.