Dobberpreaat week 35

Het is zondagavond en weer tijd voor een stukje tekst over mijn belevenissen van de afgelopen week. Het was me het weekje wel zonder rijbewijs. Dat was op 18 augustus afgelopen en dus was autorijden voor mij taboe. Het duurt wel ontzettend lang want ik ben al achter in maart gekeurd. Omdat ik 75 jaar ben geworden moest ik een nieuwe aanvragen. Daarbij moet dan ook een medische verklaring worden ingevuld en omdat ik ziek ben geweest moest ik natuurlijk wel vermelden dat ik suiker patiënt ben. Nu het invullen van een vracht papieren en een keuring bij een onafhankelijk arts is het hele spul naar het CBR gestuurd. Hoe dichter je bij de datum komt dat je rijbewijs is afgelopen hoe groter de stress dat je nog steeds geen bericht hebt dat je een nieuwe aan mag vragen. Voor in de week moest ik weer naar het CBR bellen maar er was nog steeds geen uitsluitsel. Wat een beperking van je vrijheid is dat als je geen rijbewijs meer hebt. Alles moest op de fiets gebeuren of iemand anders moest mee. Nu kreeg ik te horen dat ik voor 9 september bericht zou krijgen, zo niet dan moest ik maar weer bellen. Maar ja dat heb ik al drie keer gedaan. Een vriend van mij was de hele week mijn particulier chauffeur. Maandag zijn we samen wezen vissen in een van de vijvers in de woonwijk Marslanden. Er huist een prachtig visbestand maar waarschijnlijk door de oostenwind was de vis weinig actief . Wat we vingen waren gelukkig wel mooie vissen. Dinsdag zijn we samen wezen vissen in de Vecht tussen Oudleusen en Dalfsen . Volgens vrienden kon je daar goed vis vangen. Maar deze dag was het niet veel bijzonders. Alleen grondels kon je vangen dicht aan de kant maar dat is niet waar wij voor gekomen waren. Woensdagmiddag hadden we en viswedstrijd van de Parkvissers. In de Kruserbrinkvijver werd wel redelijk gevangen alleen weinig grote bonusvissen. Klein maar fijn maar ik heb me geen ogenblik verveeld. Het leverde een derde plaats op. Natuurlijk ben ik maandag en woensdagavond en vrijdag naar de spinning geweest het was er erg warm en het heeft menig zweetdruppeltje gekost. Je kunt het geloven of niet maar toen ik vrijdagmorgen de krant uit de bus haalde zat er zowaar een brief van het CBR in. Ik heb hem thuis snel opengemaakt en er stond in dat ik toestemming heb om een nieuw rijbewijs aan te vragen. Wat een opluchting was dat. De pasfoto`s lagen al klaar en samen met mijn vrouw ben ik snel naar het gemeentehuis geweest om een nieuw rijbewijs aan te vragen.Als alles goed gaat kan ik achter in deze week weer zelf autorijden. Wat een welkome verrassing was dat. Zaterdag heb ik met mijn vismaat een koppelwedstrijd gevist. We hebben er niet veel van gebakken, maar het was wel een leuke dag. We hebben weer veel voetbal gekeken dit weekend. Je moet wat als je toch niet rijden mag. Op vallend was dat alle drie oostelijke clubs de volle buit wisten binnen te halen. Natuurlijk zat ik vanmiddag voor de TV naar Max te kijken . De vreugde was echter van korte duur. Na de eerste bocht was het al afgelopen. Volgens mij kwam hij mede in het gedrang door zijn slechte start. Het is niet anders, maar het was wel balen. Tot volgende week.