dobberpraat week 39-2019

Berend Jan is weer bezig om een stukje te schrijven.Mijn excuses voor de vorige week ik ben totaal vergeten om een stukje te schrijven. We zijn weer een week verder en het moet nu dan maar weer gebeuren. Allereerst maar even iets over het weer. Het werkelijk bar en boos zo droog als het is. Ik krijg medelijden met de boeren want zo komt er niet al te veel van de oogst terecht.Wij verhuren de grond en de buurman heeft er bieten gezaaid. Het zag er eerst veelbelovend uit maar nu krijgen ze het behoorlijk voor de kiezen. Natuurlijk worden ze besproeid maar dat kost heel veel tijd en heel veel geld. Bovendien is het allesbehalve voldoende. Je begint te laat want je zit altijd op regen te wachten. Maar in feite loop je altijd achter de feiten aan. Ik hoop dat het voor deze harde werkers nog wat meevalt. Want als je bikkelhard werkt en je verdiend er ook nog eens weinig mee dan is het wel heel erg sneu. Zelf ben ik de schuren aan het leeg maken want als we vertrekken moet ik de boel leeg opleveren. Nou ik kan je vertellen als je veel schuren hebt heb je ook veel rommel. Alles werd eerder bewaard en ja dan blijft het staan zolang het niet echt in de weg zit. Zo ook hier. Eerst heb ik een aanhanger met landbouwplastic naar de vuilstort plaats gebracht en daarna een aanhanger vol oud hout met verf er op. Gewoon sloophout dus. Daarna heb ik nog drie aanhangers vol houtwerk naar de buurman gebracht, waarschijnlijk gaat het de houtkachel in. Een laatste aanhanger vol plaatwerk heeft hier een paar dagen bij huis gestaan. Het was veel te warm om te werken. Nu staat ook dit bij de buurman. Langzaam maar zeker komt er schot in de zaak in de zaak. Ik ben er nog lang niet maar ik heb nog wel even de tijd.Vorige week kregen we te horen dat ons nieuwe huis pas volgend najaar klaar zal zijn. Het duurt allemaal wel erg lang met al die procedures. Niemand maakt zich druk en elke maand gaat de prijs van ons nieuwe huis omhoog. Volgens de laatste planning gaan ze in februari 2020 aan het bouwen. Voor ons maakt het niet veel uit want wij hebben een deal met de buurman gesloten dat we er niet eerder uit hoeven dan het nieuwe huis klaar is Het is helaas niet anders. Maandag avond heb ik weer gevist in Zwolle in het Zwartewater. Mooie wedstrijd met 3.180 had ik een vierde plaats en daar was ik wel tevreden mee. Dinsdagavond hadden we een bestuursvergadering van De Dobber. We hebben een gesprek gehad met de gemeente en het waterschap, het resultaat is dat we zelf stekken mogen maken waar we vaak vissen. Nu hebben we mooie plekken maar kun je er vervolgens niet vissen omdat het stikt van de waterplanten. We willen nu graag toestemming dat een loonwerker onze stekken schoon gaat houden. Het lijkt er op dat we de toestemming krijgen. We moeten dan wel zelf de loonwerker betalen. Nou geld hebben we wel, dus kom maar op met die toestemming.Donderdagmiddag had ik een vergadering over ons nieuwe huis. Er moet een vereniging van Eigenaren worden opgericht. Je raad het al ze hadden aan mij gedacht. Hoe zou dat toch komen? Ik word secretaris en dat is voor mij geen onbekend terrein. Ik hoef niet bang te zijn dat ik straks niets te doen heb. Vrijdag heb ik de aanhanger met plaatwerk naar de buurman gebracht het was gelukkig iets minder warm. Daarna heb ik de visspullen in orde gemaakt voor zaterdag . We hadden een bestuurswedstrijd van Rayon 4 in Ommen. Prachtig visweer maar slechte vangsten. De organisatie was prima even als het eten na afloop. Geen prijs voor mij, ik had gekozen voor de feeder maar dat was bij mij althans geen succes.Vier kleine baarsjes was het teleurstellende resultaat.
Zaterdag avond naar Ajax - PSV gekeken. De Amsterdammers zijn de Eindhovenaren weer een slag voor. Vanmorgen ben ik op hengelsport controle geweest. Veel Duitsers bij het Gat van Joosten, dit keer hadden ze de spullen goed voor elkaar. Vanmiddag moesten we op visite bij mij schoonzus die jarig was geweest. Was erg gezellig. Tussendoor hebben we naar Max gekeken. Grote klasse wat hij weer liet zien. Door de regen werd het een heel aparte race met vele verrassingen. De Honda doet het tot nu toe naar behoren. Wie weet wat er nog meer in et vat zit. Tot volgende week.