Dobberpraat week 34

Het is weer zondagavond en tijd voor mijn wekelijkse verhaal. Ik ben in mineur want mijn rijbewijs was vorige week afgelopen en ik heb eind maart al een nieuwe aangevraagd. Dat komt mede door mijn ziekte van vorig jaar en omdat ik 75 jaar ben geworden. Dan moet je gekeurd worden en een gezondheidsverklaring opsturen. Omdat ik door de ziekte suikerziekte heb gekregen moest ik dat wel invullen. Het gevolg was dat ik een hele papierwinkel kreeg die ingevuld moest worden door een arts. De artsen vonden het goed dat ik een nieuw rijbewijs krijg maar het is een grote bende bij het CBR en dus heb ik nog geen toestemming om een nieuw rijbewijs bij de gemeente aan te vragen. Weg is de vrijheid, dus nu moet ik mijn vrouw vragen of kennissen als ik ergens naar toe wil of moet.Dat is heel vervelend want nu kan ik alleen maar weg als er iemand anders mij meeneemt. Jullie weten dat ik graag vis maar zonder auto of hulp kan ik nergens naar toe. Maandagavond moest ik in Zwolle de laatste wedstrijd vissen en toen is een vriend mee geweest die in mijn auto heeft gereden met de aanhanger er achter. Daar ben ik hem erg dankbaar voor maar dat is niet wat je eigenlijk wilt. Ik had trouwens net zo goed thuis kunnen blijven want van het vissen bracht ik weinig terecht. Een tiende plaats was mijn deel en dat was een dikke teleurstelling.Verder ben ik een beetje thuis bezig je moet tenslotte toch iets doen niet waar. Werken in de tuin kan ik altijd wel. Nu merk ik hoe beperkt je bent als je dit overkomt. Als ik de 23 augustus nog geen bericht had moet ik het CBR weer bellen. Nou dat gaat morgen dus weer gebeuren. Ben benieuwd wat het oplevert. Het kan ook nog zo zijn dat er nog nader onderzoek gedaan moet worden je weet het niet. Als dat zo mocht zijn duurt het nog langer. Woensdagmiddag hebben ze mij opgehaald want we moesten visstekken maaien. Woensdagavond heeft mijn vrouw me naar het clubhuis gebracht omdat ik vergadering had. Gelukkig heb ik nog een particulier chauffeur in huis die met me mee kan gaan als ik even weg moet. Donderdag heeft een vriend mij opgehaald en zijn we wezen vissen in de vijvers in de woonwijk Marslanden waar we de visstekken gemaakt hebben. Het was een mooie visserij.De vijvers zijn er nog maar 2 jaar maar het stikt er van de vis, jammer dat ook daar de plantengroei al begint. Ik was best tevreden want ik heb er 87 gevangen waaronder mooi blank en rietvoorns. Vrijdag heb ik het gras rond het huis allemaal gemaaid en we zijn even bij mijn vrouw zijn vriendin geweest op de koffie. Zij had een nieuw hondje en daar wilden we even naar kijken. Zaterdag was de laatste wedstrijd in Zwolle. We hadden een koppelwedstrijd, we hebben niet goed gevangen maar het was wel een leuke dag. Na afloop werd tijdens een gezellig samenzijn in het clubhuis van De Hengelsport de einduitslag van de competitie bekent gemaakt . Uiteindelijk bleek dat ik 8è was geworden. Niet echt goed maar je hoort mij verder niet klagen. Ik ben allang blij dat ik weer mee kan doen. Volgendjaar zien we wel verder. Eerst maar eens zien dat ik zelf alles weer op de rit krijg dat is het allerbelangrijkste.
We hebben veel voetbal gekeken en vandaag heb ik ook nog naar de Moto GP in Engeland gekeken. Wat een fantastische wedstrijd was dat. Nu stop ik er mee. Tot volgende week.