dobberpraat week 33-2019

Het is maandagmorgen en tijd om nog even een stukje te schrijven over mijn belevenissen van vorige week. Maandag ben ik bezig geweest in de tuin. Er zat al weer aardig wat onkruid tussen de bloemen in de borders en dat moest er uitgehaald worden. Het was lekker om buiten te werken de ergste warmte is achter de rug en dus was het prettig werken buiten. Het ligt er nu weer netjes bij en het gras is weer lekker groen. Maandagmiddag heb ik de visspullen ingepakt want er moest weer gevist worden in Zwolle. We hebben nog twee wedstrijden te gaan voor de competitie. Ik sta op de zesde plaats het is niet goed en niet slecht, middenmoter dus. Er werd gevist in het Zwartewater en ik mocht plaats nemen op nummer twee. Ik had dit keer voor de vaste stok gekozen, maar dat bleek achteraf geen goede keuze te zijn. Het werd een voor mij teleurstellende achtste plaats. Of het nog de gevolgen van mijn ziekte zijn weet ik niet. Ik weet wel dat ik mij onzeker voel in de keuzes die ik maak en dat geld eigenlijk voor alle dingen. Het begon al met het cuppen van het voer. De cupset zat muurvast op de vaste stok en toen ik er flink kracht op zette brak een deel van de stok middendoor. Gelukkig had ik nog een zelfde deel in de auto liggen en kon er dus toch gevist worden. Ik heb heel veel vis gevangen maar het waren bijna allemaal kleine voorntjes van een centimeter of vijftien en als ik er een grotere aan kreeg dan ging hij er weer af af of knapte de onderlijn kapot. je moet rustig blijven maar dat lukt mij dan niet meer. Irritatie alom je kent het wel vissen die er af vallen, onderlijn kapot, haakje vast in het jack. Kortom het was niet mijn dag ik baalde er van als een stekker. Je moet je er maar bij neerleggen maar daar heb ik dan wel moeite mee. Achteraf denk ik dan wees blij dat je nog vissen kunt na alle ellende van vorig jaar. Het zal wel weer goed komen het is maar vissen. Dinsdag ben ik opnieuw in de tuin bezig geweest, ziet er nu weer perfect uit. Dinsdagavond heb ik naar Ajax gekeken. Ze speelden bijna onherkenbaar, zoveel fouten niet te geloven. Uiteindelijk hebben ze wel verdiend gewonnen maar het had ik zomaar verkeerd kunnen aflopen. Het was een wonder dat het goed is afgelopen.De Nederlandse clubs doen het goed op Europees niveau. Hopelijk kunnen ze zich plaatsen voor de groepsfase van de diverse toernooien. Woensdagmorgen heb ik de visspullen weer in orde gemaakt want we hadden na de middag een wedstrijd van de Parkvissers in de vijver in het Kruserbrinkpark. Ik heb veel kleine vis gevangen alleen ontbrak het aan een grote bonus vis en dus werd het een vijfde plaats. Voor mij teleurstellend ik kan veel beter maar het lukt maar niet.
Ik heb trouwens wel lekker gevist. Woensdag en vrijdagavond ben ik naar de spinning geweest, daar kan ik mijn agressie even lekker kwijt en vergeet ik even alle sores. Zaterdag ben ik wezen vissen in een nieuwe watergang in woonwijk de Marslanden. Ik heb er heel goed gevangen 64 stuks maar liefst, ik kan het dus nog wel. Dit water is er nog maar twee jaar maar het barst er van de vis en heus geen kleintjes. Hele dikke blankvoorn, ook grote brasem kun je er vangen. Zaterdagavond en zondag hebben we veel voetbal gekeken. Voor mijn gevoel maakt de VAR het eerder moeilijker dan dat het wat oplost. Verder moet ik nog even wennen aan alle nieuwe namen van de spelers bij de diverse clubs. En dan ook nog een wedstrijd om acht uur `s avonds hoe verzinnen ze het. Of er al niet genoeg voetbal op TV is. Tot de volgende keer.