dobberpraat week 31

Het is zondagavond en hoog tijd om weer eens iets van mij te laten horen. Vorige week was ik ook al vergeten om een stukje te schrijven maar nu gaat het dan toch echt gebeuren. Het was een vrij rustig weekje mede vanwege het warme weer van de laatste weken. Normaal kan ik er goed tegen maar het was toch wel erg warm. Ik ben de schuren aan het opruimen maar heb het maar even laten rusten vanwege de hitte. Gelukkig is het nu weer wat koeler maar het is bij ons nog steeds ontzettend droog. De buurman die ons huis gekocht heeft is druk bezig geweest met het sproeien van de bieten en daar profiteren wij ook van mee. Alleen het huis is droog gebleven maar de rest is lekker groen door het sproeien. Ik ben een beetje in de tuin aan het werk geweest. Het ligt er allemaal weer netjes bij. Maandag middag ben ik naar de dokter geweest de suiker was helemaal op de hobbel. Nu ziet het er gelukkig weer wat beter uit. Maandag avond ben ik weer wezen vissen in Zwolle. We hadden een wedstrijd in het Zwolle IJsselkanaal. De resultaten zijn erg wisselvallig vooral in dit water. Ik heb er ook wel goede resultaten behaald maar dit jaar gaat het erg moeizaam. Het is vaak alles of niks. We moeten nog twee wedstrijden en dan is de competitie al weer afgelopen. Ik sta nu op de zesde plaats. loopt het de laatste wedstrijden nou echt eens goed dan kan ik nog wat stijgen. Echt ontevreden ben ik nou ook weer niet ik ben al lang blij dat ik weer kan vissen. Bij de wedstrijden van de parkvissers is het ook al precies hetzelfde. Het is of goed of slecht. Het is vakantietijd en er zijn dan weinig activiteiten van onze eigen vereniging. De laatste zaterdag van augustus gaat het weer verder. Dan hebben we weer de jaarlijkse koppelwedstrijd in het Coevorden-Vechtkanaal. Als je mee wilt doen let dan op de aankondigingen in de diverse wedstrijdkalenders of kijk op de site van De Dobber. Als ik niet al teveel zin heb om iets te doen ga ik lekker uitslapen. Maar of je daar nou zo veel fitter van wordt betwijfel ik. Woensdagavond ben ik weer naar de spinning geweest en daar knap ik echt van op. Even helemaal tot op de bodem gaan en dan vergeet ik de andere sores. Donderdagmorgen was ik weer in de tuin bezig tot het zowaar begon te regenen. Na de middag ben ik maar gaan vissen in een watertje in de nieuwbouwwijk Marslanden. Daar is een prachtig watertje met een mooi visbestand maar ook hier zit al weer groene troep op de bodem. Dat wordt zo langzamerhand een groot probleem. Prachtige vijvers in overvloed maar slecht bevisbaar door de vele waterplanten. We zijn er over bezig met de gemeente en het waterschap om hier verbetering in te krijgen maar dat is erg lastig. Mooie sportparken onderhouden kunnen ze wel. Maar vijvers onderhouden is blijkbaar een doodzonde. Blijkbaar heeft het geen prioriteit. Vissen is blijkbaar onbekend en dus onbemind. Ontzettend jammer allemaal. Vrijdag hadden we een verjaardag en zijn we dus op visite geweest. Vrijdagavond weer naar de sportschool voor de spinning. Zaterdag was er voor een keer eens geen viswedstrijd en ben ik de gehele dag weer in de tuin bezig geweest. Nu de voetbalcompetitie weer is begonnen hebben we ook weer veel voetbal gekeken. Het hele gedoe met de VAR roep bij mij wel gemengde gevoelens op. Het is iedere keer maar weer wachten en dan heb ik nog de indruk dat de beslissingen lang niet altijd goed zijn. En dan ook nog een avondwedstrijd, alsof er niet genoeg voetbal op de TV is. Eerder zat je om zeven uur naar de samenvattingen te kijken en dan was het klaar. Nu komt er geen eind aan. Gelukkig was de Moto GP voor de TV vooral de hoofdwedstrijd was fantastisch. De beslissing viel in de laatste bocht mooi voor de motorsport dat nu eens Ducatie de beste was. Tot volgende week.