dobberpraat week 28-2019

Het is weer zondagavond en tijd voor een verhaaltje Maandagavond heb ik weer gevist in Zwolle en zoals steeds de laatste tijd is het alles of niks. Ik begrijp er niets van soms denk ik wel eens dat ik er niets meer van kan maar ineens dan is het weer goed.Het is dus nog steeds erg wisselvallig.Dinsdag hadden we een gesprek met de gemeente over het onderhoud aan de diverse vijvers in de gemeente Hardenberg. Het lijkt er op dat er toch wat begrip komt voor onze wensen. We maaien nu zelf de visplekken, maar vaak kun je er dan nog niet vissen omdat er zoveel waterplanten staan. Het lijkt er op dat er een oplossing in zicht is. Woensdag ben ik in de tuin bezig geweest. Tussen door visplekken schoon gemaakt aan de Vecht voor de Klepperstad wedstrijd die zaterdag gehouden is. Woensdagavond moesten we naar het gemeentehuis voor overleg over onze nieuwe woning. Achter de schermen wordt hard gewerkt om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Ik kan je vertellen dat dit nogal moeizaam gaat bij overheids instanties. We moeten maar geduldig afwachten. Zoals het er nu voorstaat wordt de bouw gestart in februari volgend jaar. We kunnen er dan volgend najaar naar toe. Duurt allemaal lang, maar we zitten hier nog goed en droog. Rustig afwachten dus.
Donderdag had ik huisarrest omdat de auto gekeurd moest worden. Ik heb van de nood maar een deugd gemaakt dus heb ik er maar een opruimdag van gemaakt maar dan op de computer. Hij is nu weer een stuk sneller,het heeft dus toch nut gehad. Vrijdag heb ik nog wat visstekken bij gemaaid langs de Vecht omdat er veel deelname was voor de Klepperstad wedstrijd. Tegen de avond moest ik het oud papier wegbrengen naar de container. Vervolgens heb ik mijn voertje klaargemaakt voor zaterdag en de spullen vast ingepakt.Toen snel naar de spinning in de sportschool. Na de spinning ben ik naar het wedstrijdparcours in Ane geweest om te kijken of er ook mensen zaten te vissen. Het is een geliefde plek voor ex Oostblok vissers. Er zaten er al weer acht die ondanks de borden die we plaatsen er gewoon gaan zitten met grote tenten en de barbecue al aan. Dan is het erg lastig om ze goedschiks weg te krijgen. Met deze lui kon ik gelukkig wel afspreken dat ze op tijd zouden vertrekken. Helaas zaten ze er zaterdagmorgen toch nog. Uiteindelijk hebben we ze weg kunnen krijgen. Vorige week lag er ook al een berg rommel en wij kunnen het opruimen. Hier vissen is prima maar men moet zich wel aan de regels houden en anders maar een dikke bekeuring en dan wegwezen. Zaterdagmorgen vroeg opstaan en snel eten en toen naar het clubhuis voor de loting. De wedstrijd zat weer helemaal vol en dat is altijd leuk. Ik mocht in Ane vissen op nr 36 Met de vaste stok kon ik prima vangen maar na twee uur vissen was het gedaan. Ik heb lekker gevist maar met 2.820 gr kwam ik te kort voor een prijsje. Op de promenade in Hardenberg werd weer heel veel gevangen de winnaar had ruim 33 kg. Vanmorgen ben ik met een vriend een paar uur wezen vissen in het Zwindersekanaal bij Coevorden. Om drie uur was ik terug want ik wilde naar Max kijken. Hij deed het weer prima maar Vettel ramde hem gewoon van de baan. Zou hij nu ook straf krijgen? Het was een wonder dat Max de race uit kon rijden. Vettel kreeg een koekje van eigen deeg, geen punten voor de Duitser. Ik heb net alle verlagen af en verstuurd. Nu stop ik er mee want ik wil ook nog even lekker bij de vrouw op de bank zitten. Tot volgende week.