dobberpraat week 27-2019

Ik begin net om weer een stukje voor jullie te schrijven over mijn belevenissen van deze week. Maandag ben ik bezig geweest in de tuin, het ligt er mooi bij en dat wil ik graag zo houden. Ik ben ook druk met het besproeien van de tuin. We hebben een bron achter de schuur en om de twee uur moet de sproeier verzet worden. Er zit wat roest in dit water en dus moet ik uitkijken dat ik niet op de muren en ramen spuit want dan wordt alles bruin of blauw. Voor het gras werkt het prima het ligt er mooi groen bij. We hebben de schapenweide uit laten maaien er stonden allemaal lange sprieten gras en dat vonden de beestjes niet lekker. De buurman heeft het gemaaid en hij mag het gras ook houden voor zijn geiten.Tegen vier uur ben ik weer naar Zwolle gereden om daar te vissen in het Zwolle /IJsselkanaal bij Scania. Het was erg slecht bovendien kreeg ik een hele grote boot vlak voor mij die wilde draaien. De hele plek stond op zijn kop en ik maar lijdzaam toezien. Toen het eindelijk een beetje rustig werd wist ik nog wat mooie blankvoorn te vangen vlak aan de kant. De winnaar had 1880 gr. en ik moest het doen met 1090 gr en dat was goed voor de zesde plek. Dinsdagmorgen wilde ik naar de spinning maar toen ik er was bleek het niet door te gaan. Dinsdagavond naar het voetballen gekeken van de dames.Die gaan mooi door met hun opmars. Woensdag was er weer tijd voor de tuin en `s avonds naar de spinning. Wat was het bloedheet in de zaal. Maar als je er eenmaal doorheen was viel het ook nog wel weer mee. Donderdag ben ik met wat collega`s naar een school in Coevorden geweest voor een visles. Mooie les was het . Jammer dat er niet al te veel vis gevangen werd door de kinderen. S`Avonds kwam de BOA op bezoek om over de hengelsport controles te praten.
Vrijdag wormen gezocht in de mestbult voor het vissen en tegen de avond voer klaargemaakt voor de viswedstrijd van zaterdag in het Zwartewater bij Zwolle. Daarna naar de spinning in de sportschool. Zaterdagmorgen vroeg uit de veren want we vertrokken om zeven uur naar Zwolle om te vissen. Ongeveer de helft had zich afgemeld omdat ze niet wilden vissen met dit snikhete weer. Het weer was prachtig en de vangst super slecht
Het leverde mij een tweede plaats op. verder maar gauw vergeten. Ik was net op tijd thuis om naar onze voetballende dames te kijken. Mooi dat ze weer een ronde verder zijn. Mogelijk zit er een finale plaats in al zal het lastig worden tegen Zweden. Vandaag eerst naar de TT in Assen gekeken. Mooie wedstrijden maar veel valpartijen. Daarna het klapstuk van de dag kijken naar Max Verstappen in Oostenrijk. Hij had een slechte start maar wat hij daarna liet zien was natuurlijk grote klasse. Mooi dat hij Leclerc nog te pakken kreeg. Dit is racen zoals racen bedoeld is. Eigenlijk is het gezeur dat er ook nog protest wordt aangetekend. Bij de TT in Assen heb ik vandaag veel meer trek en duwwerk gezien zonder dat het bestraft werd.
Gelukkig mag hij de overwinning behouden. Als hij de zege had moeten inleveren was de pleuris uitgebroken denk ik. Wat een volksfeest daar in Oostenrijk. Mooie dag voor Nederland. Tot de volgende keer.