dobberpraat week 26-2019

Het is weer zondagavond en tijd voor mijn wekelijkse verhaaltje. Vorige week ben ik het trouwens vergeten waarvoor mijn excuses. Het was afgelopen week een drukke week. Maandag hebben we eerst visstekken schoon gemaakt en daarna ben ik in de tuin bezig geweest. Tegen vier uur ben ik richting Zwolle gegaan om daar te vissen in het Zwolle-IJsselkanaal. We moesten vissen tussen de bruggen. Omdat ik na mijn ziekte wat minder goed met de vaste stok kan vissen heb ik de feeder maar gepakt. Het leek een leuke avond te worden want ik mocht plaatsnemen op een kop plek. De wedstrijd begon om half zeven en om half negen had ik nog geen enkele aanbeet gehad. Ja dan zinkt de moed je wel in de schoenen. Ik heb maar even bij de buurman gekeken die wel wat vis wist te vangen. Na een gesprekje ben ik maar weer bij mijn eigen hengel gaan zitten. Na het monteren van een nieuwe worm kreeg ik de eerste aanbeet. Vanaf kwart voor negen tot half tien toen de wedstrijd was afgelopen heb ik nog twaalf vissen gevangen. Wie het weet mag het zeggen. Je kunt er met je verstand niet bij, ineens waren ze er en kreeg ik volop beet. Zo was de terugreis toch nog wat plezieriger. Dinsdag heb ik met mijn collega voor de klas gestaan in Ommen voor het geven van een visles. Altijd leuk om te doen. Dinsdagavond hadden we bestuursvergadering in ons clubhuis. Woensdagmiddag hadden we een viswedstrijd van de Parkvissers ook dat was drie keer niks. Woensdagavond ben ik naar Ommen geweest naar een avond over hengelsport controle. Donderdagmorgen moest ik naar de dokter voor een controle. Donderdagavond naar de voetballende dames gekeken. Ze gaan volgens mij nog heel ver komen. Vrijdag zijn we met nog twee collega`s naar Kampen geweest om daar een dag te verzorgen voor de schooljeugd. Er zijn een kleine driehonderd kinderen geweest. Vrijdagavond naar de spinning en daarna de visspullen inpakken voor de viswedstrijd die we de andere dag hadden in Dedemsvaart. Ze hebben daar een prachtige vijver waar je prima kunt vissen maar ook daar bijten ze soms niet zo bleek zaterdag. We hebben ons wel geplaatst door de dikke winst die we behaalden. Zwolle gaat dus door naar de finale. Toen ik weer thuis was ben ik nog enkele uren in de tuin bezig geweest en daarna hebben we samen voetballen gekeken. Vanmorgen ben ik op controle geweest voor de hengelsport. en vanmiddag heb ik natuurlijk weer naar Max gekeken. Hij rijd wel heel constant ook nu weer een vierde plaats. Toch blijf ik hopen dat hij ook nog een wedstrijd wint, maar dat zit er nu nog niet in. Ik ben net nog even weer voor controle op pad geweest en direct ga ik weer voetbal kijken. Tot de volgende week.