dobberpraat week 24-2019

Het is weer zondagavond en tijd voor het wekelijkse verhaaltje. Maandag hebben we visstekken gemaaid aan de Vecht in Ane bij Gramsbergen. We hebben daar binnenkort enkele wedstrijden en we vinden dat je er fatsoenlijk moet kunnen vissen. Er moesten 20 plekken gemaaid worden en dat was een hele klus want het gras was erg lang. Het maaien ging op zich wel goed maar er waren op de stekken heel veel waterplanten en die moesten er ook uit. Omdat we er niet altijd goed bij konden ben ik diverse keren het water ingegaan om ze te verwijderen. Het resultaat was dat we zaterdag bij onze competitiewedstrijd veel positieve reacties hierover kregen. Dinsdagmorgen ben ik naar de spinning geweest en daarna ben ik aan het grasmaaien geweest. Woensdagmorgen had ik een delegatie van een hengelsportvereniging op bezoek om ontstane problemen met wedstrijd aanvragen op te lossen. Ook dat was gelukkig een positief gesprek met een goede oplossing. Woensdagmiddag hadden we een viswedstrijd van de parkvissers. Het was niet wat we er van gehoopt hadden. Prachtige omstandigheden maar slechte vangsten. het resultaat een tweede plaats vergoede het een klein beetje , maar ik had liever meer vis gevangen. Wie niet trouwens. Woensdagavond heb ik een heb ik een presentatie voor ondernemers verzorgt in ons clubhuis. Het was een visles zoals we die ook op de scholen verzorgen maar nu waren het allemaal volwassenen. Het was een leuk succes maar dat is het al snel als er een drankje bij is en de barbecue aan staat. Donderdag ben ik weer in de tuin bezig geweest en heb er de laatste bloemen voor dit jaar er in gezet. Het ziet er weer mooi uit moet ik zeggen. Vrijdag heb ik de rest van het werk afgemaakt en laat op de middag hebben we samen het verkoop contract van ons huis getekend. Ik hoop dat de rust nu weer terug komt want al die dingen vreten aan je. Nu maar hopen dat ons nieuwe huis zo snel mogelijk gebouwd gaat worden.. Voor deze keer geen spinning op vrijdagavond. Wel heb ik de visspullen ingepakt voor zaterdag. Zaterdag morgen vroeg opstaan natuurlijk want er werd geloot om 07.45 uur en dat is voor ons doen erg vroeg. We moesten vissen in de Vecht in Ane maar de weersverwachting was alles behalve fraai. Stormachtige wind en het was een stuk frisser dan de dagen er voor. Ook zaterdag waren de vangsten erg mager al mag ik zeker niet klagen. Na drie vissen te hebben gevangen met de stok heb ik de feeder maar gepakt en dat pakte heel goed uit. Zodoende kon ik de wedstrijd winnen met 2.970 gr en daar was ik heel blij mee. Natuurlijk heb ik ook nog naar het voetballen gekeken. Engeland werd vakkundig opzij geschoven maar de cup is voor Portugal Hopelijk doen de vrouwen het dinsdagavond beter Net heb ik natuurlijk ook gekeken naar de Formule I in Canada. Verstappen vijfde en veel meer zat er ook niet in. Nu was er een straf voor Vettel en ging Hamilton met de zege aan de haal. Tot volgende week.