dobberpraat week 23-2019

Het is zondagmiddag en weer tijd voor mijn verhaaltje. Maandagmorgen moest ik naar het clubhuis van De Dobber. Het was mijn beurt om een groepje mensen te begeleiden die de vis stekken voor ons onderhouden langs de diverse vijverpartijen.We gaan altijd eerst koffie drinken in het clubhuis en een grote koek eten. Daarna hebben we 16 vis stekken gemaakt langs de Radewijkerbeek in Baalderveld. De eerstvolgende wedstrijden worden daar gevist en dus kan men er weer prima zitten vissen. Nu is het wachten op een lange telescopische steel met een zeis er aan zodat we de aanwezige waterplanten kunnen verwijderen zonder dat we in het water hoeven. Mensen in de woonwijk kunnen er natuurlijk ook weer gebruik van maken. Zo werken we alle waterpartijen af waar veel gevist wordt en kunnen we dus ook iets betekenen voor de desbetreffende wijk. Maandagavond gevist in Zwolle bij in het Zwolle-IJsselkanaal. Het was een groot drama. Wat mij eigenlijk nooit overkomt gebeurde nu. Geen enkele aanbeet gehad en naast je de winnaar met ruim 5 kg. Dat geeft stof tot nadenken, zeker als je zo`n lange terugreis naar Hardenberg voor de boeg hebt. Wat een baalavond! Dinsdagmorgen vroeg naar de spinning en dat is dan wel weer leuk. Even alles vergeten en lekker uitleven. Verder bezig geweest met de tuin.Woensdag middag hadden we een viswedstrijd van de parkvissers in de vijvers op industrieterrein Broeklanden, het was een leuke maar moeizame wedstrijd met magere vangsten. Je moest goed je best doen om wat vis te vangen, maar het was te doen. Woensdagavond weer naar de spinning in de sportschool. Donderdagmorgen vroeg uit bed want ik had me aangemeld voor een wedstrijd in Zwolle in het Zwartewater. De loting was om acht uur en het vissen begon om negen uur en duurde tot veertien uur. Na een moeilijke start werd de vis steeds actiever en werd het toch een leuke wedstrijd met goede vangsten. Uiteindelijk was ik achtste met een gewicht van 4.810 gr en daar was ik wel tevreden mee. De winnaar ving trouwens 22 kg. dus ik moet nog een hoop leren. Vrijdagmorgen heb ik een aantal onderlijnen gemaakt voor de feeder en wat reparaties gedaan aan de uitrusting. Vrijdagavond weer naar de sportschool en daarna hadden we visite. Was gezellig met leuke gesprekken en daar hou ik wel van. Zaterdagmorgen heb ik de visspullen weer ingepakt want we hadden een koppelwedstrijd in het kanaal Almelo-De Haandrik bij Gramsbergen. Het was eigenlijk zoals ik verwacht had weer zo`n baggerwedstrijd niet alleen voor mij maar voor de meesten.
Ik had een honderd procent score een keer beet en een vis gevangen totaal 650 gr en dat in vijf uur vissen. Mijn maat heeft helemaal geen beet gehad. De winnaars van beide vakken hadden nog zo`n 4 kg maar dan viel het terug naar ongeveer1500 gr. Zo slecht heb ik nog maar weinig meegemaakt. `s Avonds lig je op de bank na te denken wat de oorzaak dan wel kan zijn. Er zit voldoende vis maar bijten ho maar en het was over de hele linie bar slecht. Vissen blijft een rare hobby. Je moet het maar accepteren, maar leuk is anders.
We gaan echter gewoon door er komen ook wel weer betere tijden dat weet ik zeker. Het voetbal van de dames was het hoogtepunt van de avond want de wedstrijd tussen Tottenham en Liverpool viel mij ook erg tegen. Vandaag ben ik thuis geweest want in de maanden juni, juli en augustus is er geen spinning op zondag. Ik heb wat verslagen geschreven en naar de Moto GP in Italië gekeken. Wat een prachtige wedstrijd was dat. Als je zo met elkaar in gevecht bent geeft het wel een hele kick met die enorme snelheden. Nu stop ik er mee want we gaan eten. Tot volgende week.