dobberpraat week 21-2019

Het is zondagavond en weer tijd om even iets van mij te laten horen. Maandag ben ik weer in de tuin bezig geweest schoffelen en daarna grasmaaien. Totdat de grasmaaier de geest gaf. Starten doet hij als de beste maar na een poosje gaat het ding steeds zachter stationair lopen tot hij afslaat. Als je even wacht start hij ook wel weer direct maar na een poosje weer hetzelfde verhaal. Ik heb hem maar weggebracht voor reparatie. Als het ding het nog maar 1 jaar goed doet ben ik tevreden want dan zijn we weg en heb ik geen maaier meer nodig. Hij is overigens nog steeds niet klaar dus ben ik maar verder gegaan met de bosmaaier. Ik heb weer een nieuw stukje bloemen ingezaaid en nu is het wel klaar . Het enige wat nog moet gebeuren is verticuteren en dan koemest korrels zaaien. Het ligt er nu al weer fraai bij en daar ben ik best wel een beetje trots op. Maandagavond ben ik weer wezen vissen in Zwolle. Er werd dit keer gevist in een kolk bij Koelucht. Ik vindt het een mooi water alleen wordt je door de omstandigheden gedwongen om met de feeder te vissen en dat is niet mijn favoriete methode. Soms loot je daar op een plek waar bar weinig water staat en ja dan moet je het verderop zoeken. Dat gaat mij dit jaar aardig af. Het was slecht en bar koud en nog belangrijker heel weinig beet. Er werd gevist tot kwart over negen en om half negen kreeg ik de eerste voorzichtige aanbeet. Het leverde mij direct een joekel van een brasem op. Direct er achteraan kreeg ik opnieuw een aanbeet met weer een brasem. Ja dan krijg je er steeds meer zin in. Ineens waren ze er maar ja er was nog weinig tijd. Ineens weer een aanbeet de lijn viel slap en nummer drie kon in het net. In de laatste minuut kreeg ik weer beet maar was ik te ongeduldig en sloeg ik mis. De drie brasems hadden een gewicht van 3.880 gr, en het leverde mij de eerste plaats op. Dan is de reis naar Hardenberg een heel stuk plezieriger. Dinsdag ben ik met mijn vrouw en haar vriendin een keuken wezen uitzoeken. De woning van haar vriendin wordt gerenoveerd en er komt een nieuwe keuken in. Omdat wij er volgend jaar voor ons nieuwe huis ook een moeten hebben ben ik mee geweest om te kijken wat er allemaal is. Het is niet zo mijn ding maar in dit geval kon ik mij er wel in vinden. Dinsdagavond was er een viswedstrijd van Bergentheim in de Lutterhoofdwijk in De Krim. Omdat ik het een leuk water vindt heb ik maar meegedaan. Ook daar geen beet te krijgen, werkelijk ongelofelijk. Twee vissen ik baalde als een stekker . De ene dag win je en de volgende dag lijkt het wel of je er niets meer van kunt. Woensdag opnieuw vissen nu een wedstrijd van de parkvissers. De wedstrijden worden gehouden in de diverse vijvers in Hardenberg. Dit keer werd er gevist in de vijvers bij de sporthal in Baalder. Ik heb wel lekker gevangen met een gewicht van 3.280 gr werd ik tweede. De vis was druk in de weer om te paaien. Ik heb twee brasems gevangen die vals gehaakt waren, maar heb er nog minstens zes even aangehad die weer los schoten. Leuk is anders maar spannend was het wel. Vrijdagavond zagen we bij het uitprinten van het kerkblaadje dat een vriend van mij was overleden. Het zat er aan te komen al hoop je dat het nooit zal gebeuren, Dinsdag morgen moeten we dus naar de begrafenis. Het is helaas niet anders. Het drukt je nog maar weer eens met de neus op de feiten hoeveel geluk wij beiden het afgelopen jaar hebben gehad.Vrijdag avond even naar de spinning geweest om de zinnen even te verzetten en daarna de visspullen in orde gemaakt voor zaterdagmorgen.Zaterdag vroeg opstaan en op reis gegaan naar het Zwindersekanaal. Ook daar was het weer helemaal niks. Dr
ie visjes in vier uur gevangen, dan komt de gedachte op of ik dit nog wel leuk vindt. Zaterdagavond voetbal kijken en soms slapen op de bank.Zondagmorgen naar de spinning en daarna zijn we op bezoek geweest bij mijn zoon in Slagharen. Vanmiddag heb ik weer verschillende verslagen geschreven en verstuurd. Net heb ik tussen het schrijven door naar de Moto GP in Frankrijk gekeken. Dat gaat straks weer verder dus kan ik nog mooi even kijken. Zo is het goed. Tot volgende week.