dobberpraat week 20-2019

Het is weer zondagavond en tijd voor mijn wekelijkse overdenking. Maandag ben ik met een medebestuurslid wezen kijken bij de diverse waterpartijen in Hardenberg en Gramsbergen. We moeten tegenwoordig een inventarisatie maken van de visplekken waar regelmatig gevist wordt en waar de stekken gemaaid moeten worden.Mensen moeten toch een hengeltje kunnen uitgooien in hun eigen dorp of plaats. We moeten als vereniging toch wat voor de gemeenschap doen, en dat doen we met liefde. Het wordt heel erg gewaardeerd. We hebben toestemming van de gemeente en het waterschap om dit te doen. Het werk wordt gedaan door een werkgroep van het RIBW. We drinken eerst samen een bak koffie en een lekkere koeken daarna gaan we aan de slag.. Aan de hand van de diverse wedstrijden die gevist gaan worden en de mate van dichtgroeien wordt bepaald waar er gemaaid gaat worden. Er is altijd iemand van de vereniging bij aanwezig die aangeeft waar gemaaid gaat worden. Zo zijn we na de koffie gaan maaien bij het clubhuis en in Gramsbergen langs de oever van de vijver bij de Telgte. De stekken liggen er nu weer prachtig bij en dus kan er prima gevist worden in deze mooie vijver. Om vier uur was ik weer thuis en kon de reis beginnen naar Zwolle waar ik die avond moest vissen op de prachtige nieuwe betonplaten aan het Zwartewater. Het was niet best die avond . Er werd natuurlijk wel wat gevangen maar het hield niet over. Het leverde mij een 6 plaats op met een vangst van 1.460 gr en daar had ik mij toch echt meer van voorgesteld. Het is een prachtig parcours en fantastische vis stekken alleen het parkeren boven aan de hoge dijk is een uitdaging evenals de afdaling naar je stek Vooral als de boeren er met groot materieel langs moeten wordt het lastig. Het is niet echt iets voor ouderen om van de dijk af te komen. Gelukkig wil iedereen je wel even helpen. Dinsdag ben ik eerst naar de sportschool geweest Daarna ben ik met mijn vrouw naar haar vriendin geweest om de tuin schoon te maken samen met mijn vrouw. Dinsdagavond naar Liverpool-Barcelona gekeken wat een fantastische wedstrijd van de Engelsen die wisten Barcelona toch uit te schakelen. Woensdagmorgen had ik weer een gesprek met een Psycholoog in het ziekenhuis. Voorlopig ga ik er niet meer naar toe. Ik weet hoe ik moet handelen en je moet het uiteindelijk toch zelf doen hoe lastig dat ook is.Na de middag moesten we naar mijn broer in Gramsbergen want die was jarig geweest. Het is zo langzamerhand een klein clubje geworden, maar zo gaat dat als je ouder wordt . Er vallen steeds meer mensen om je heen weg, het is helaas niet anders. Het was erg gezellig. Woensdagavond zaten we al vroeg voor de TV om naar Ajax - Tottenham te gaan kijken. De start van Ajax was prima en ze stonden met de rust dan ook dik verdiend voor. Maar na de rust was Tottenham de beste ploeg al kreeg Ajax ook nog een paar dotten van kansen. Ajax kwam steeds meer onder druk te staan. Normaal kan Ajax prima omgaan met de zee van ruimte die ze kregen. Alleen toen werd er steeds defensief gewisseld en dat begrijp ik absoluut niet. Ajax is op zijn best als ze aanvallen. In mij optiek roep je de problemen over jezelf af als je steeds meer verdedigers inbrengt. Ze gaan allemaal voor de goal hangen en vroeg of laat gaat het mis. Ik zeg nog tegen mijn vrouw dit gaat niet goed. Helaas kreeg ik vlak voor tijd helemaal gelijk en was de droom voorbij. Tottenham zit verdiend in de finale. In mijn ogen door foutieve wissels. W
at zei Johan Cruijff altijd. Aanvallen is de beste verdediging, had de trainer hier maar naar geluisterd. Jammer, ontzettend jammer en ook onnodig. Vrijdag ben ik thuis bezig geweest met de vogelkooitjes. In een van de kooitjes zaten jonge vogeltjes en dat had de bonte Specht ook in de gaten en die is net zo lang aan het timmeren geweest dat het gat groot genoeg was en heeft zich toen op grove wijze over de jonge vogels ontfermt.
Zo zit de natuur in elkaar, mooi maar soms ook meedogenloos en wreed. Nu kan de Specht veel maar dit gaat hij niet winnen want ik heb bij alle kooitjes stalen plaatjes gemonteerd. Kijken of hij die ook aan kan. Twee dingen staan vast de Specht heeft de 1e ronde gewonnen maar nu ga ik winnen. Vrijdagavond weer spinnen in de sportschool en daarna de visspullen in orde gemaakt voor zaterdag. We hebben gevist in het Zwinderse kanaal een watertje vaak goed voor veel vis maar niet voor mij deze keer. Wat een afgang, het zal wel aan mij gelegen hebben maar ik kon nauwelijks vis vangen. Vijf schamele visjes en 800 gram was mij deel ik baalde als een stekker. Ik hoef echt niet te winnen maar wil wel graag wat vis vangen. Volgende keer beter zullen we maar zeggen. Vanmorgen ben ik naar de spinning geweest en daarna heb ik diverse verslagen geschreven en verstuurd. Na de middag heb ik naar Max gekeken. Hij deed het prima en wist de Ferrari`s prima achter zich te houden. Hij komt naar mijn idee dichterbij Mercedes. Ajax heeft de titel bijna op zak na het verlies van PSV. Mooi dat Emmen er in blijft. Tot volgende week.