Dobberpraat week 19-2019

Hier is dan weer mijn verhaal van mijn belevenissen van de afgelopen week. Maandag ben ik weer bezig geweest in de tuin. Ook dit jaar heb ik weer een bermmengsel in de borders gezaaid. Dat doe ik al jaren en het geeft de hele zomer kleur aan je tuin. Er bloeit iedere keer weer wat anders en dat maakt het juist leuk. Bijkomend voordeel is dat je er ook verder bijna geen werk mee hebt. Je hoeft niks te schoffelen want het zijn allemaal bloemen, alleen zo af en toe wat lang onkruid verwijderen en dat is alles. Ik kan nu al na een week zien dat de zaadjes uitlopen. Het ligt er nu weer bij zoals we het graag zien. Nu is het afwachten wat er allemaal gaat bloeien straks. Maandagavond ben ik naar de sportschool geweest net als dinsdagmorgen even lekker het hoofd leeg maken. Dinsdagavond had ik een bestuursvergadering van De Dobber. Er valt altijd wel iets te bespreken en het is ook leuk om elkaar weer te spreken. Woensdagmiddag was de eerste wedstrijd van de parkvissers in de vijvers bij sporthal De Kamp in Baalder. Er werd genoeg vis gevangen alleen maar een paar grote, een zeelt en een paar brasems. Het leverde mij de derde plaats op en daar was ik wel tevreden mee. Woensdagavond had ik een vergadering van Rayon 4 in Ommen. Ik ben wedstrijdsecretaris van dit Rayon. Donderdag ben ik weer gewoon bij huis geweest. Donderdagavond hebben we met een man of drie stekken gemaakt langs de Vecht in Rheeze omdat we er zaterdag een wedstrijd hadden. Je gaat het bezoek immers niet verstoppen in het gras en riet, er moet wel gevist kunnen worden. Tegenwoordig mogen we stekken maken van de gemeente waar we willen vissen, maar dat moeten we wel zelf doen. Het kost heel wat moeite maar er kan gevist worden op diverse plaatsen. Vrijdag zijn we rond geweest om te kijken waar we het eerst moeten maaien en maandag gaan we beginnen. Vrijdagmiddag hebben we de spullen voor de koppelwedstrijd van zaterdag in orde gemaakt en vrijdagavond ben ik naar de spinning geweest en heb daarna de visspullen klaar gemaakt voor de wedstrijd van zaterdag. Zaterdag ben ik al vroeg opgestaan omdat we om zeven uur bij het clubhuis moesten zijn. Ik ben eerst nog naar het parcours in Ane wezen kijken of het nog vrij was. Vaak zitten daar Polen of Duitsers. We zetten er altijd borden neer als er een wedstrijd is maar blijkbaar kunnen ze niet lezen. Ook nu zat er weer een Duitser bijna boven op onze borden te slapen op een stoel in een tent. Er stonden drie hengels uit. Ik heb hem wakker gemaakt en gevraagd of hij soms niet kon lezen. Hij had de borden zogenaamd niet gezien. Ik heb hem duidelijk gemaakt dat hij onmiddellijk zijn spullen in moest pakken en weg moest wezen. Gelukkig was hij zo vriendelijk dat hij dat ook deed. Het is elk jaar weer hetzelfde daar en daar baal ik van. Ik ben blij dat ik er ben wezen kijken anders hadden we een probleem gehad. De wedstrijd zelf zat goed in elkaar, er was een goede sfeer allen het weer werkte niet erg mee en het was bere koud. Hierdoor waren de vangsten ook niet geweldig al waren er uitzonderingen. Zaterdagavond was ik bek af van al het gesjouw en heb ik naar het voetbal gekeken en tussendoor geslapen. Vanmorgen heb ik lekker uitgeslapen het is 5 mei en de sporthal was dicht dus was er ook geen spinning. Ik heb de diverse verslagen geschreven en verstuurd en naar de Moto GP in Spanje gekeken. Ajax heeft zoals verwacht de beker gewonnen al gaf Willem II vooral de eerste helft heel behoorlijk partij. Ben benieuwd of ze ook de finale halen tegen Tottenham, ik denk van wel maar makkelijk zal het niet worden. Zo dat was het dan weer. Tot volgende week.