dobberpraat week 17-2019

Het is paaszondag en weer tijd voor een stukje tekst. Mijn excuses dat jullie vorige week geen verhaaltje van mij hebben kunnen lezen. Ik ben het domweg vergeten. Nou is er niet al teveel gebeurd in de afgelopen twee weken. Ik heb weer een gesprekje gehad met de Psycholoog in het ziekenhuis. Het gaat wel wat beter maar ik heb er nog steeds last van. Het zijn de gevolgen van de ziekte die ik heb gehad. Verder ben ik weer druk bezig geweest in de tuin. Het was een hele klus want er is vorig jaar weinig aan gedaan. Nu is alles weer schoon en het begint weer te bloeien. Wat nu nog moet gebeuren is verticuteren van het gras en dan bemesten. Het wachten is eigenlijk op regen want het is hier in Brucht weer ongelooflijk droog. Ik denk dat ik de komende week de pomp maar weer aan ga zetten dan blijft het tenminste mooi groen. Donderdag moest ik weer bloedprikken in het ziekenhuis ik heb blijkbaar te veel kalium in het bloed. Nou kunnen ze bij mij ontzettend moeilijk prikken en dat zou volgens de dokter de reden kunnen zijn van het verhoogde kalium gehalte. Nou de uitslag maar afwachten ik heb er geen last van overigens. Natuurlijk heb ik ook weer de nodige uren in de sportschool doorgebracht. Ik heb meegedaan met een spinning marathon voor de stichting ALS. Lekker drie uurtjes buffelen op de fiets met een lekker muziekje er bij. Het was een mooi spektakel en een hele mooie sfeer. Zaterdag 13 april heb ik gevist in het Stieltjeskanaal bij Coevorden. De vangsten waren niet super ik denk vanwege de zware nachtvorst. Nog wel redelijke aantallen maar veel kleine vis. Het leverde mij een derde plaats op en daar was ik best tevreden mee. Natuurlijk heb ik ook Max Verstappen weer gevolgd. Hij deed het goed meer zat er gewoon niet in. De motor is betrouwbaar maar mist nog wat snelheid. Ik heb er vertrouwen in dat het goed komt. Natuurlijk ook het voetballen weer gekeken. De race tussen Ajax en PSV gaat gewoon door. Ik denk dat het Ajax wordt. Heel opvallend is dat Heracles het zo goed blijft doen. Het voetbal is lang niet altijd goed maar de resultaten zijn wel opvallend goed. Ook de afgelopen week ben ik weer veel in de tuin bezig geweest. Woensdagavond ben ik met een collega de check wezen ophalen van de Rabobank. We krijgen bijna € 370,- en dat is mooi meegenomen. Met de vorige keren er bij hebben we de gewenste AED aangeschaft voor in het clubhuis. Ik hoop allen dat we hem nooit hoeven te gebruiken. Vrijdag was ik jarig en hebben we het met elkaar gevierd. Wie had dat kunnen denken na alle problemen van vorig jaar. We zijn dan ook erg dankbaar dat het nu weer aardig goed gaat. Vanmiddag weer voetbal kijken en onderlijnen maken voor de feeder. Gisteren was de start van de competitie in Zwolle. We hebben gevist in de IJssel bij Zalk. Mooie wedstrijd en heel behoorlijk gevangen. Het vissen met de feeder is niet mijn ding en ik moet nog veel oefenen. Er werd hoofdzakelijk voorn en winde gevangen maar wel heel veel. Hele mooie dag gehad. Niet verder vertellen ik was laatste met bijna 4,5 kg. de winnaar had ruim 12 kg. Morgen doe ik weer mee met een wedstrijd in Zwolle maar dan in de Vecht. Nog maar eens flink oefenen want dat kan een stuk beter. Vanmiddag dus lijntjes maken en daarna per traditie eieren eten. Groeten Berend Jan