Dobberpraat week 15-2019

Het is zondagavond en weer tijd voor een stukje tekst vanuit Brucht. De week begon maandag met een bezoekje aan de huisartsenpraktijk in Kloosterhaar. Mijn rijbewijs is in augustus afgelopen en moet dus verlengd worden. Aangezien ik de 75 jarige leeftijd al gepasseerd ben moet ik dus gekeurd worden. Op de gezondheidsverklaring die ik in moest vullen moest ik antwoord geven op veel vragen en een daarvan was heeft u suikerziekte. Door mijn ziekte van vorig jaar heb ik suikerziekte gekregen dat komt omdat de alvleesklier het bijna niet meer doet. Het gevolg is dat ik de vraag met ja moest beantwoorden. Nu moet ik een medische verklaring laten invullen door de huis arts over de gegevens van mijn ziekte. Daarna moest ik naar een on afhankelijk arts om ook medisch gekeurd te worden. Toen ik weer tuis was zag ik dat er een vraag verkeerd was ingevuld er was een vraag bij waar gevraagd werd of ik ook hulpmiddelen gebruik bij het instappen. Daar had de arts aangekruist dat ik hulpmiddelen gebruik maar dat is helemaal niet waar. Dus moest ik weer terug naar de arts en die heeft het weer veranderd. Het zal wel weer goed komen maar het is wel een heel gedoe. Nu maar afwachten wanneer ik bericht krijg, mogelijk moet er nog verder onderzoek plaatsvinden. We zien wel wat het wordt. De rest van de week ben ik weer in de tuin bezig geweest en die is nu voor het grootste deel klaar. Nu alleen het gras nog verticuteren en wat bloemen zaaien hopelijk doet de natuur dan de rest. Maandagavond ben ik zoals gewoonlijk naar de spinning geweest.evenals woensdagavond. Donderdagavond hadden we weer een gesprek over ons toekomstige nieuwe huis. We weten nu ongeveer hoe het er uit komt te zien en er moeten knopen worden doorgehakt. Wordt het een warmte pomp systeem of toch nog gas. Wat ons betreft een warmtepomp straks moeten we van het gas af en dan moet alles weer veranderd worden.In mei worden de definitieve prijzen van de huizen bekend. Met ons eigen huis zijn we nog aan het onderhandelen. De bouw van de nieuwe huizen start oktober/november van dit jaar dus we zitten hier nog wel een jaartje. Vrijdag ben ik met enkele collega`s naar Lelystad geweest voor een bezoek aan Toms Creek daar was de vismeester dag van Sportvisserij Nederland. Voor de middag was er voorlichting over de stand van vorig jaar en de plannen voor dit jaar. Men wil graag weer meer kinderen aan het vissen krijgen. Er moet meer aandacht voor de jeugd zijn en dus komt het volgende probleem om de hoek kijken. Er moeten meer vrijwilligers bij komen, nu komt alles altijd op dezelfde mensen aan en dat kan natuurlijk niet. Het is een lastig onderwerp. Vrijdagavond weer naar de spinning en daarna de visspullen inpakken voor de wedstrijd van zaterdag in het Coevorden/Vechtkanaal. Zaterdag natuurlijk weer vroeg uit de veren en vol goede moed naar de waterkant. Ik mocht plaats nemen op no 2. Het had slechter gekund zo leek op voorhand. Het was erg koud en ze hadden zulk mooi weer voorspeld. De vangsten waren op een paar uitzonderingen na erg slecht. zelf wist ik dertien kleine visjes te vangen. Maar dit was wel goed voor de tweede plaats in mijn vak. Niet slecht dus. Daarna een cadeau gekocht voor mij vrouw die zaterdag jarig was. We hebben er een gezellige dag van gemaakt met elkaar. Vrijdagavond hebben we naar Twente gekeken maar die vielen mij bar tegen.
Het was een verdiende nederlaag. Ze moeten oppassen want de voorsprong is zo weer weg. Vanmorgen weer naar de spinning geweest en daarna voetbal gekeken. Het wordt een heel spannend slot van de competitie. Ik denk dat het toch Ajax wordt. Tot volgende week.