Dobberpraat week 14-2019

Het is weer zondagavond en tijd voor mijn wekelijkse belevenissen. Ik ben nog steeds bezig om de tuin op orde te krijgen dat komt door de gigantische achterstand die ik had nog van vorig jaar. We gaan weliswaar binnen niet al te lange tijd verhuizen maar ik wil het laatste jaar hier in Brucht de zaken netjes voor elkaar hebben. In de borders stikt het van de graspolletjes en het onkruid en dat moet er uit. daarna ga ik er opnieuw weer een bermmengsel in zaaien. Dat is hartstikke leuk over een poos staan er allerlei verschillende bloemen door elkaar heen. Bijkomend voordeel is dat je het ook verder niet meer schoon hoeft te houden . Schoffelen kan dan niet meer want het staat allemaal dicht op elkaar. Als de ene soort uitgebloeid is begint de volgende weer. Moet je gewoon eens proberen. Bovendien is het goed voor de vlinders en de bijen.
Gelukkig schiet het nu al aardig op, dat moet ook want het volgende weekend is mijn vrouw jarig en dan komt er visite en moet de boel er netjes bij liggen.Maandagavond ben ik naar de spinning geweest zoals gewoonlijk. Dinsdag ben ik er een dag tussenuit geweest om te vissen bij de stuw Vechterweerd bij Dalfsen. In de Vecht draait een proef over de migratie van vissen in de Vecht. Het gaat er met name om winde te vangen. Deze krijgen dan een zendertje mee zodat ze gevolgd kunnen worden middels transponders. Het project wordt gefinancierd vanuit Brussel. Het was koud maar er zijn er wat gevangen. Woensdag ben ik weer verder gegaan in de tuin. Woensdagavond had ik een vergadering van rayon 4 in Ommen over alles wat met de visserij te maken heeft. Er valt altijd wel wat te bespreken.Donderdagmorgen moest ik voor de jaarlijkse APK naar de dokter. Gelukkig ziet het er allemaal goed uit en kunnen we weer verder.Donderdagavond moest ik voor een vergadering van de vismeesters naar Raalte om de zaken die daarbij spelen nog eens met elkaar door te nemen. We werden er eerst verwend met een fijn stampotten buffet.
Vrijdag ben ik weer in de tuin aan het werk geweest. Tegen de avond hebben we de zaken met elkaar geregeld voor de open viswedstrijd van zaterdag. Vrijdagavond weer naar de spinning en daarna de visspullen ingepakt voor de wedstrijd van zaterdag. We hebben ook nog naar FC Twente gekeken. het was geen hoogstaand voetbal maar ze wonnen wel weer gewoon. Het kan nu toch haast niet meer fout gaan denk ik zo.
Zaterdag morgen natuurlijk vroeg opstaan en toen op pad naar het clubhuis voor de loting. Ik mocht mijn geluk beproeven op nummer 57, dat leek op voorhand geen slecht nummer. Helaas was het wel een slecht nummer . De vangsten waren matig en dat was erg jammer. De wedstrijd zat met 60 deelnemers bomvol en er werd gevist onder fraai voorjaarsweer. Zaterdagavond voetbal gekeken Heracles heeft wel gewonnen van De Graafschap maar het was niet verdiend. Het zal Heracles een zorg zijn ze draaien een prima seizoen. Vanmorgen weer naar de spinning geweest en vanmiddag verslagen geschreven, voetbal gekeken en natuurlijk naar Max gekeken. Hij deed het naar behoren alleen zal hij wel balen dat de safetycar in de baan kwam. Was dit niet gebeurd dan was hij opnieuw derde geworden. Daar mag hij best tevreden mee zijn aan de ene kant had hij pech maar aan de andere kant ook wel weer geluk. Als je het tegen elkaar weg streept is het precies goed zo. De wagen komt nog wel tekort op Mercedes en Ferrari. Hopelijk wordt dat nog anders. Ik heb ook nog even gekeken naar de MOTO GP in Argentinië. Wat een overmacht van Marcquez.ook de oude rot Rossi doet het nog steeds goed. Nu stop ik er mee . Tot volgende week