Dobberpraat week 46-2018

Het is maandagmorgen en tijd voor een stukje tekst van mijn kant. Veel bijzonders is er de afgelopen week trouwens niet gebeurd bij ons in Brucht. Het timmerwerk aan de schuren is klaar. Mooi is anders maar het is weer dicht en dat is al heel wat. Hopelijk kan ik nu de bladeren buiten de hokken houden , dat zou al een heleboel werk schelen. Eigenlijk vond ik het best leuk werk en de gedachte dat we er nog hooguit anderhalf jaar wonen maakt dat ik het zo wel goed vindt. Maandagavond ben ik weer naar de sportschool geweest voor de spinning. Overdag ben ik veel bezig met het opruimen van de vele bladeren. Bomen om je huis is prachtig, er staan er hier heel wat maar in de herfst heb je wel veel werk als je het tenminste een beetje netjes wilt houden. Dus moet je ze geregeld opruimen anders neem je ze zo mee naar binnen en wordt het een rommeltje. Ik voel me er echter wel goed bij . Er is altijd wel wat te doen en dat vindt ik prima ik moet wel iets om handen hebben. Hoe dat straks moet als we gaan verhuizen weet ik ook nog niet. Och daar zal dan ook vast wel weer wat te doen zijn denk ik dan maar. Hopelijk moet ik niet de hele dag achter de ramen zitten.
Het zal wel goed komen en zo als het nu is kunnen we ook niet verder. Woensdagavond natuurlijk weer naar de spinning geweest om de conditie op peil te houden. Ik krijg inmiddels al weer verzoekjes van mijn nichtjes of ik weer een keer bij hen kom mee doen met de spinning. Ja dat krijg je als je van die racemonsters in de familie hebt. Maar ik ga het doen wat mij betreft maken we weer een afspraak. Natuurlijk maakt ook het vissen deel uit van mijn wekelijkse activiteiten. De Dobber en B & O Bergentheim organiseren samen een heuse wintercompetitie en we willen goed beslagen ten ijs komen. Dus werd er ijverig gevist in het kanaal bij Gramsbergen om naar een geschikte locatie te zoeken. We denken dat we die gevonden hebben. Inmiddels is de eerste wedstrijd al achter de rug en het bleek een goede keuze te zijn geweest want er werd zaterdag prima gevangen. Een fantastisch geslaagde dag dus.
Vrijdag avond weer naar de spinning natuurlijk en daarna de visspullen voor de andere dag in pakken en een beetje voetballen kijken. Zondag hebben we de laatste wedstrijd in Zwolle gevist. Ik trof het niet met de loting want ik mocht op nummer vijf plaatsnemen. En juist daar zat weinig vis. Zo ging mijn kans op de tweede plaats naar de knoppen. Het hoort er gewoon bij tegenwoordig. Voor een goed resultaat moet je vooral in de vis loten en dat hoeft niet altijd een kop plaats te zijn. Nu was een vijfde plaats mijn deel en dat was toch nog goed voor een aardig zakcentje. Toen we weer thuis waren heb ik voetbal gekeken. De afstand tussen de top drie en de rest wordt steeds groter. Heracles is weer terug op aarde en zal wel weer net onder de middenmoot eindigen. PEC Zwolle wordt een probleemgeval, nog een paar nederlagen en de trainer kan wel zijn biezen pakken. Twente rommelt ook maar wat aan en is zeker nog geen topploeg. Zondagavond hadden we afgesproken om met vrienden uit eten te gaan niet wetende dat om zes uur Max van start zou gaan in Brazilië. Ik heb het dus gemist maar heb later wel een samenvatting gezien op de Belgische zender. Hij deed het weer fantastisch en had zeker gewonnen als hij niet van de baan gereden was. Ik kan mij voorstellen dat hij na afloop boos was. Als de nieuwe auto volgend jaar goed is wordt hij de nieuwe wereldkampioen let maar op. Tot de volgende week.