Dobberpraat week 42-2018

Het is maandagavond en hoog tijd voor mijn wekelijkse stukje tekst. Door de drukte was ik het bijna vergeten.Natuurlijk ben ik weer veel in de tuin bezig geweest. Eikels zat, je mag ze gratis komen opzoeken. Ik ben de boel alweer een beetje aan het klaarmaken voor de winter en natuurlijk ook voor het volgend jaar. Of we hier dan nog wonen weet ik niet. Het is rustig op dat front, een broedende kip mag je niet storen toch. We gaan er van uit dat het nog wel even zal duren. Wat ons betreft komt er snel duidelijkheid. Ik hou niet van dit onzekere gedoe en dat zal ook wel weer te maken hebben met de ziekte die ik heb gehad. Donderdag hebben we een gesprek met de stichting Knarrenhof over onze optie voor een nieuwe woning in het te bouwen centrum van Hardenberg. Het lijkt er nu op dat de gemeente ook wakker is geworden want er schijnt nu schot in de zaak te zitten. Ik had zo gehoopt dat ik er echt vanaf was, maar nieuw onderzoek in het Hardenbergse ziekenhuis wees uit dat er galstenen in het spel zijn.Waarschijnlijk hebben die gezorgd voor de alvleesklier ontsteking die ik heb gehad. Men wil het risico niet nemen dat deze opnieuw een aanval doen op de alvleesklier en dus moet de galblaas inclusief de stenen er uit. Het is een hele tegenvaller maar ik snap dat het moet gebeuren. Het wordt dus helaas opnieuw een operatie, ditmaal in Hardenberg. Op 19 november is er een gesprek in het ziekenhuis en dan zal ik wel te horen krijgen wanneer dit gaat gebeuren. Volgens de chirurg is het geen zware operatie maar bij mij schijnt alles anders te zijn. Ik hoop dat ik dan eindelijk mijn normale leventje weer kan op bouwen. Op vrijdag 19 oktober ga ik op bezoek bij het M.S.T. in Enschede. Ik krijg daar alles te zien en te horen wat er gebeurd is tijdens mijn verpleging daar. Heel veel mensen die hetzelfde hebben meegemaakt blijken er problemen mee te hebben. Het is dus voor de verwerking. Dinsdag kreeg ik een melding over vissterfte in het afwateringskanaal van Coevorden naar Ane waar dit water in de Vecht uitmondt. Ik ben maar eens polshoogte gaan nemen nadat ik waterschap Vechtstromen hiervan op de hoogte had gesteld. Het was bar en boos veel dode vis en heel veel naar lucht happende vis die ook het loodje wel zal leggen. Doodzonde natuurlijk. Later hoorde ik van het waterschap dat er iets mis was gegaan bij de waterzuivering in Coevorden. Alle benodigde maatregelen waren genomen en nu maar hopen dat het probleem snel wordt opgelost. Naast de bezoekjes aan de sportschool ben ik nog een dag met een vriend wezen vissen in de Lutterhoofdwijk in De Krim. De week er voor was ik er ook al geweest en toen was het ook al heel goed. Nu was de vis wat kleiner . Ik heb ze niet gewogen wel geteld het waren er precies 80 stuks meest blankvoorn. Mooie visserij natuurlijk en prachtig weer wat het extra leuk maakte. Zaterdag was de laatste competitiewedstrijd van De Dobber er werd gevist in het kanaal Almelo/De Haandrik aan de Hoogenweg. Ik mocht op stek nummer vier zitten nou en dat was weer echt bagger. Het hele A vak was super slecht. Het kan heel raar lopen want in het B vak iets verder op werd een stuk beter gevangen. Raar maar waar. Zondag ben ik met een vriend wezen vissen in Zwolle we hebben ons opgegeven voor de wintercompetitie. Ze vissen in de stadsgracht bij de Weezenlanden. Een prachtig water om in de winter te vissen. Vaak liggen ze er bij wijze van spreken opgestapeld. Ook nu was het een mooie dag zowel het weer als de vis werkten goed mee. Mijn vriend gaf viscollege hij won de wedstrijd met vlag en wimpel met een gewicht van ruim 10 kg. Zelf was ik 3e met een vangst van ruim 5 kg en daar was ik best tevreden mee. Fantastische visdag dus. Zondag gaan we er opnieuw naar toe. de rest van de dag heb ik een beetje op de bank gehangen. O ja, Nederland kan weer voetballen. Duitsland zal er wel een kater aan hebben overgehouden. We zitten weer in de lift. Tot volgende week.