Dobberpraat week 40-2018

Het is weer zondagavond en tijd voor mijn wekelijkse stukje tekst. Het is een druk weekje geweest moet ik zeggen. Misschien lijkt het wel zo omdat ik nog niet helemaal op mijn oude niveau ben. Maandagavond natuurlijk weer naar de sportschool voor de spinning. Dinsdag met mijn mede vis meesters naar een school in Balkbrug. Leuke klas, leuke les en er werd ook nog behoorlijk vis gevangen ook. Dinsdagavond hadden we bestuursvergadering. Er zijn nog genoeg problemen die opgelost moeten worden. Reglementen maken voor de Vezeldagen wedstrijd van afgelopen zaterdag. Woensdag ben ik met mijn vrouw naar Zwolle geweest om naar de woningen in de Knarrenhof te kijken. Wij hebben ook een optie op een zelfde huis maar dan in Hardenberg. Ik moet zeggen dat het er erg mooi uit zag. Mooie huizen en een fraaie locatie, het had wel wat. We zijn benieuwd of wij in aanmerking kunnen komen voor zo`n woning. Komende week is er een infoavond in Hardenberg van de Knarrenhof stichting. Ik hoop dat we dan wat wijzer kunnen worden.Trouwens we moeten eerst ons eigen huis nog zien te verkopen. Men is er mee bezig maar er is nog niets zeker. Donderdag hadden we onze laatste visles bij de Elzenhof school in Hardenberg. Opnieuw een zeer geslaagde dag met prachtig weer een hele leuke klas en redelijke vangsten. Donderdagavond was de prijsuitreiking van de competitie van de parkvissers. Door omstandigheden heb ik dit jaar helaas maar vier van de tien wedstrijden meegedaan. Het was een gezellige avond en het bleek dat er nog nooit zoveel vis gevangen was als dit jaar. Het bleek dat ik op de tiende plaats geëindigd was en dat viel me niet eens tegen. Zelf was ik al heel blij dat ik eindelijk weer mee kon doen. Vrijdag had ik zo`n beetje huisarrest omdat ik maar liefst zeven keer bloed moest prikken voor de bloedsuiker spiegel. Die is namelijk te onregelmatig en ook vaak ook te hoog. Vrijdagavond hebben we de spullen voor de Vezeldagenwedstrijd van de andere dag klaar gemaakt. Daarna de visspullen ingepakt en nog even op de bank gezeten.Toen snel naar bed want ik moest om zaterdag om zes uur in De Krim zijn voor de loting. Het was dus een hele korte nacht met weinig slaap. Zaterdag om half zes vertrokken naar de feesttent in De Krim voor de loting. De wedstrijd zat al twee weken bomvol maar enkele keren melden zich vissers af. Dan is het makkelijk als je een reservelijst hebt. Uiteindelijk bleek dat zich nog een visser ziek afmeldde en dat er toch nog een gewoon niet op komt dagen. Mooi waardeloos, ziek worden kan altijd maar gewoon wegblijven zonder je af te melden kan absoluut niet. Wat ons betreft doet hij niet weer mee tenzij hij alsnog ook deze wedstrijd betaald. Zelf had ik alle geluk van de wereld omdat ik een kopstek lootte. Het is een mooie wedstrijd geworden en er werd gemiddeld goed gevangen. De wedstrijd verliep verder zonder incidenten. Na afloop werden de prijzen uitgereikt in de feesttent. Toen snel naar huis en alles uitgepakt. Ik was toe aan een beetje rust, logisch natuurlijk. Ik heb lekker gevist en met een vijfde plaats kreeg ik ook nog een vleesschotel mee naar huis. Zaterdagavond voetbal kijken althans dat was de bedoeling, maar ik heb er weinig van gezien omdat ik steeds in slaap viel. Zondagmorgen eerst naar de sportschool en daarna Formule I gekeken. Max deed het weer prima met en vijfde plaats meer zat er gewoon niet in. Lange tijd reed hij op de eerste plaats en hij heeft zich dus goed laten zien. Daarna voetbal gekeken. Heracles deed het weer goed, na een superstart waren ze echter volkomen de kluts kwijt en mochten ze blij zijn dat de drie punten in Almelo bleven Nu is mij stukkie klaar tot volgende week.