dobberpraat week 39-2018

Het is zondagmiddag en weer tijd voor mijn wekelijkse stukje tekst. Het was weer een drukke week met van alles en nog wat. Maandagavond spinning in de sportschool. Door het verraderlijke weer van afgelopen zaterdag heb ik een fikse verkoudheid opgelopen. Mijn vrouw had me er al voor gewaarschuwd maar ja soms ben ik eigenwijs. Het zal wel weer over gaan neem ik aan. Dinsdag ben ik met een vriend wezen vissen het was een leuke dag en mooi weer. De vangsten hielden echter niet over. Veel kleine vis en ook veel minder dan mijn vriend. Woensdag was de jaarlijkse vrijwilligersdag van Sportvisserij Oost Nederland die werd dit keer georganiseerd door Ommen. Na een kop koffie en een snee krentenbrood was de loting . Er werd gevist in het Ommerkanaal in Arriërveld op de steigers. Jammer genoeg was er niet voor iedereen een steiger beschikbaar. gelukkig mocht ik op steiger 20 plaatsnemen. Vol verwachting begon ik aan de wedstrijd maar helaas viel het voor mij bar tegen. Normaal kun je hier prima vis vangen vooral vlak achter de planten, maar dit keer dus niet. Als je dan maar zo`n 500 gr vangt is het wel teleurstellend. Na afloop was er een warm en koud buffet bij De Vrienden in Ommen dat goed verzorgt was. Op de terugweg merkte ik dat de claxon van de auto dienst weigerde. Donderdag visles gegeven aan de Elzenhof school in Hardenberg. Was zoals gewoonlijk weer heel leuk zeker als er leuk gevangen wordt. Na afloop naar de garage voor een nieuwe claxon. Vrijdag wilden we eigenlijk ook vissen maar daar hebben we maar van afgezien vanwege het slechte weer. Vrijdagmiddag hebben we met enkele mensen plekken gemaakt aan de Vecht in Rheeze omdat we daar zaterdag een wedstrijd hadden. Vrijdagavond hebben we een clinic verzorgt voor de jeugd in Bergentheim, helaas moesten we het halverwege afgelasten vanwege onweer. Thuis gekomen heb ik de visspullen voor de andere dag ingepakt.Daarna nog even bij moeders op de bank gezeten en naar het voetbal gekeken. Heracles deed het weer prima tegen De Graafschap. Knap als je met een relatief goedkope selectie zo presteert. Ook Twente won maar dat mag ook wel.
Zaterdag vroeg uit bed om te gaan vissen. Ook nu was het weer knudde. Ik ben het even helemaal kwijt. Zal iedereen wel eens gebeuren.Zaterdagavond voetbal gekeken. Fortuna-Willem II
was een heerlijk potje. Vanmorgen weer naar de spinning en daarna Moto GP gekeken en nu dus dit artikel geschreven. de komende week staat helemaal in het teken van de Vezeldagen viswedstrijd in De Krim van volgende week. Volgende week meer.