dobberpraat week 36-2018

Het is zondagavond en voor het eerst sinds lange tijd wil ik weer eens wat van mij laten horen. Ik denk dat velen wel gehoord zullen hebben dat ik ernstig ziek ben geweest. In oktober vorig jaar ben ik eerst geopereerd aan een acute blinde darm ontsteking. Half januari ging het echter helemaal mis, toen kreeg ik ontsteking aan de alvleesklier ik ben vrijwel direct in coma overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. Na drie weken in coma kwam ik weer bij kennis en wachtte er een hele lange en moeilijke weg naar herstel. Ik ben diverse keren weer opgenomen in de ziekenhuizen van Enschede en Hardenberg. Ook drie keer ben ik in een revalidatie kliniek opgenomen. Het was een lange en moeilijke weg gelukkig ben ik nu weer thuis om te herstellen Afgelopen dinsdag heb ik goede berichten gekregen van de doktoren. Over zes weken wordt er nog een echo gemaakt om alles nog maar weer eens te controleren. Die ziekte was ook de reden dat ik geen stukjes heb geschreven op Facebook. Ik kon het gewoon niet opbrengen. Vanaf nu gaat het wel weer gebeuren als er tenminste niet nog eens weer iets gebeurd. Genoeg nu over mijn ziekte. Ik probeer zo goed mogelijk om de draad weer op te pakken. Ik ben weer bezig met de dingen die ik altijd al deed. Grasmaaien,heg knippen, in de tuin werken en natuurlijk vissen. De eerste wedstrijdjes zitten er al weer op en ik ben het nog steeds niet verleerd. We moet ik nog rustig aan doen maar dat is logisch na zoveel ellende. Oh ja ik ga ook weer naar de spinning en vooral daar merk ik dat ik nog wel wat conditie te kort kom. Maar ik heb er wel veel plezier is. Lichamelijk gaat het behoorlijk goed maar geestelijk is het nog steeds moeilijk om het allemaal te verwerken. Je beseft op zulke momenten heel goed dat het ook maar zo afgelopen had kunnen zijn.Ik hoop vurig dat we nog een aantal fijne jaren mogen krijgen. De dagelijkse gang van zaken bestaan nu vaak uit bezoekjes brengen aan ziekenhuizen en doktoren. Bovendien is Carinova hier zo`n beetje kind aan huis geworden. Het leven is voor ons behoorlijk veranderd zeker gevoelsmatig. Ik hoop dat we snel ons oude ritme terug zullen vinden. Allemaal ontzettend bedankt voor alle goede wensen en attenties die ik gehad heb. Ik ben er super dankbaar voor. Tot volgende week. Groeten Berend Jan