Dobberpraat week 3-2018

Berend Jan gaat een stukje schrijven voor al zijn Facebook vrienden. Dinsdagavond hebben we de jaarlijkse ledenvergadering van De Dobber dus moet er van alles en nog wat voorbereid worden. We hadden deze week dinsdag dan ook een voorbereidende vergadering om de nodige puntjes op de spreekwoordelijke I te zetten. Er zijn altijd zaken die toch nog even besproken moeten worden. Het lijkt er op dat alles nu onder controle is voor de jaarvergadering.Daarnaast ben ik veel in de sportschool geweest om mijn conditie weer op te vijzelen na mijn blinde darm operatie. Ik moet zeggen dat ik het weer aardig bij kan sloffen, maar het kost me nog wel wat meer inspanning dan voorheen. Dinsdag en woensdag ben ik met enkele vrienden wezen vissen in het kanaal Almelo De Haandrik om te kijken of er ergens vis te vangen was. Dat is best een moeilijke missie want de vangsten zijn over het algemeen slecht in dit kanaal. Het lijkt wel of er steeds minder vis zit. Dinsdag was bij Bergentheim werkelijk geen vis te vangen. Vier man op een rijtje en niemand heeft beet gezien. Je zou denken als leek waarom ga je er dan steeds weer vissen. Dat heeft alles te maken met de start van de wintercompetitie die we dit jaar samen met B & O Bergentheim organiseren. Daar doen zestien mensen aan mee die allemaal graag een visje willen vangen natuurlijk. Dus zijn we naarstig op zoek naar een plek waar we wel vis kunnen vangen. Daarom werd woensdag de zoektocht voortgezet in hetzelfde kanaal bij Gramsbergen. Tot onze vreugde was daar wel een visje te vangen al waren ze niet zo heel groot maar je weet het, een kinderhand is gauw gevuld. Donderdag moest ik de kleinkinderen weer uit school ophalen en dat zijn altijd mooie momenten. Donderdagavond hebben we overleg gehad over de Vezeldagen viswedstrijd die we altijd in september in De Krim organiseren. Alles is weer rond dus, visfanaten zet zaterdag 29 september al vast in je agenda want dan wordt er weer gevist in De Krim. Vol is ook dan Vol. Vrijdagmorgen moest ik al om half negen bij de dietiste zijn daar ga ik elke drie maand naar toe. Door het noodgedwongen verblijf in het ziekenhuis zag ik er wel een beetje tegenop want de helft van de tijd kon ik door de operatie niet sporten. Ik was 1 kg gegroeid en dat viel me eigenlijk niet tegen. Nu maar weer er vol tegenaan want die kg moet er weer af en wel zo snel mogelijk. Daarna heb ik de visspullen allemaal nagekeken zodat ik goed beslagen kon vissen zaterdag. Zaterdag morgen ben ik om kwart voor zeven opgestaan omdat ik om acht uur in het clubhuis moest zijn. Je kent dat wel boterham eten bak koffie erbij en een paar boterhammen klaar maken om mee te nemen. Natuurlijk moet er ook een thermosfles koffie mee. en dan snel naar het clubhuis voor de loting. Henk Jansen had voor koffie gezorgd voor de deelnemers. Er heerste een gemoedelijke sfeer en iedereen had wel zin in een potje vissen. Vervolgens naar het kanaal in Gramsbergen daar konden we de spullen in orde maken. Om tien uur begon de wedstrijd en al snel zag ik dat er vis gevangen werd zei het wel behoorlijk kleine. Tegen de middag kwam Henk Jansen ons verrassen met een lekker broodje rookworst. Omdat ook de weersomstandigheden meewerkten werd het een leuke wedstrijd en ook niet onbelangrijk iedereen wist viste vangen. Om vier uur was de wedstrijd afgelopen en konden we naar huis. `s Avonds hadden we nieuwjaarsvisite met al onze buren. Was erg gezellig. Vanmorgen weer naar de sportschool en de rest van de dag een beetje achter de computer zitten en wat praten. Ik kan er helaas niet zo veel plezier aan beleven. Maar goed de zondag is bijna weer voorbij. Tot volgende week.