dobberpraat week 52-2017

Het is tweede kerstdag en ik zit met een schuin oog naar de TV te kijken naar het kerstcircus in Monaco. Ik dacht dat ik ook nog wel een beetje lenig was maar aan dergelijke capriolen waag ik mij toch maar niet meer. Ongelooflijk wat je met veel oefenen, geduld en een flink portie moed niet allemaal kunt bereiken. Ik heb deze week niet al te veel gedaan. Natuurlijk sporten zoals altijd. De conditie is al weer aardig op peil denk ik.Toch had ik nog wat problemen met de gevolgen van de operatie. Mede daarom ben ik woensdag voor controle naar de huisarts geweest, op zich niet bijzonder want daar moet ik toch al elke drie maand naar toe. Volgens de huisarts was het eigenlijk een normaal verschijnsel wat ik voelde door de gevolgen van de operatie hebben de ingewanden en de maag een flinke optater gehad en alles moet nu weer zijn oorspronkelijke positie komen vandaar de krampen in de buik. Als het niet over gaat moet ik me opnieuw melden maar de kans is groot dat het vanzelf over zal gaan. Omdat mijn vrouw ook geopereerd is en in de lappenmand zit moeten we elkaar maar helpen en dat lukt wel aardig. moet ik zeggen. Ik kreeg van jongens uit Zwolle waar ik vaak mee vis bericht dat er in Zwolle in de gracht veel vis gevangen werd. Nou dat moet je tegen mij niet twee keer zeggen want dan ben ik vertrokken richting Zwolle om daar een lekker potje te vissen. Daarom heb ik tijd vrijgemaakt om alle visspullen eens even onder handen te nemen. Je kent dat wel onderlijnen maken, haken aan zetten, elastiek controleren en naar de winkel om nog wat extra spullen aan te vullen. Donderdag heb ik de kerstboom opgetuigd en dus zitten we `s avonds gezellig met z`n tweeën bij elkaar. We zijn nog even bij de buurvrouw op visite geweest want zij is ziek en is het wel zo leuk als er ook eens iemand bij jou komt. Onlangs zijn ze ook bij ons geweest dus voor wat hoort wat. Volgens Buienradar zou het zaterdag redelijk weer worden en dus was het de bedoeling om dan naar Zwolle te gaan om te vissen. Het zou droog blijven en de temperatuur was niet al te laag. Het meest wordt er gevangen op de steigers aan de Willemskade, maar ja daar is het wat lastig parkeren met een auto met aanhanger. Bij de Wezenlanden zou volgens de jongens ook goed gevangen worden en daar kun je dicht bij de stek makkelijk parkeren. Zaterdag dus om acht uur op pad richting Zwolle en na het parkeren snel de spullen uitladen en klaar maken. Vol verwachting klopt immers ons hart. Na het uitpeilen even voeren eerst kort en toen lang. Vervolgens het dikke isolatie pak aangetrokken en toen snel gaan zitten want het feest zou zo beginnen. Dat viel echter danig tegen want er was echt geen beet te krijgen en dan krijg je al snel het gevoel dat het wel helaas niks zal worden.Na ongeveer drie kwartier kwam de eerste aanbeet het bleek een klein baarsje te zijn. Gelukkig was dit het begin van toch een prachtige visdag want de aanbeten kwamen steeds sneller achter elkaar. Veel blankvoorn, maar ineens bleek dat er ook een dikke winde zich aan het aas vergrepen had. Wat een prachtige vis en vervolgens ving ik zo maar vier leuke brasems. Soms was het even wat minder maar hoe later op de dag hoe meer aanbeten.Hoeveel ik er gevangen heb weet ik niet maar het waren er nog heel wat en ook groot. na een gesprekje met enkele jongens uit Zwolle heb ik om drie uur de boel opgeruimd en ben ik weer richting Brucht gegaan. Toen ik thuis kwam bleek dat moeders ziek op de bank lag en daar schrok ik wel een beetje van. `s Avonds hebben we voetbal gekeken en zijn we op tijd naar bed gegaan omdat ik zo lui was als een koe. Dat krijg je als je de hele dag buiten zit en je komt dan in de warmte. Gisteren was er geen spinning dus ben ik maar wat aan het klooien geweest met de computer. Gistermiddag moesten we naar de verjaardag van onze schoondochter en dat was heel gezellig. Gisteravond even naar de samenvattingen van het voetbal gekeken. Zwolle kwam met een dikke zeperd terug uit Den Haag. Geen reden voor paniek want ze waren wel heel erg gehandicapt. Twente haalde een punt maar was verder ook waardeloos. De top haalde de punten wel binnen en dus is er weinig veranderd. Vandaag de gehele dag thuis gezeten en wat verslagen gemaakt. verder weinig te beleven dus stop ik er maar mee. Tot de volgende keer.