dobberpraat week 51-2017

Hallo hier ben ik dan weer met het wekelijkse praatje. Het is nog steeds slecht weer zeker voor een visliefhebber. Sneeuw,ijs, gladheid wat mij betreft is het helemaal niets. Ik zou graag weer een potje lekker vissen ook al is het niet echt warm. Ja wat heb ik eigenlijk gedaan deze week, ik weet het soms zelf niet meer. Sporten, sneeuwruimen, winterbanden gemonteerd, op zoek geweest naar een auto voor mijn schoondochter,voorbereiding voor het nieuwe hengelsportseizoen en vast nog wel wat meer dingen. Maar om nou te zeggen dat het leuk was dat gaat wel wat ver. O ja mijn vrouw druppels in de ogen doen want zij is deze week geopereerd aan staar. Dus was ik deze week de privé chauffeur van moeders. Begin januari moet dat ook nog gebeuren aan het andere oog en dan hopen we dat problemen opgelost zullen zijn. Vooral het rijden in het donker gaf problemen en hopelijk is dat straks verleden tijd. Met mijzelf gaat het redelijk goed al heb ik nog steeds wat problemen. Dinsdag moet ik voor controle naar de dokter en dan maar eens kijken wat die er van vindt. Het liefst zou ik een winterslaap beginnen met dit slechte weer. Gelukkig komen er ook weer betere tijden straks in het voorjaar. De komende week heb ik nog genoeg klusjes te doen en hoef ik mij dus ook niet te vervelen. We moeten nog enkele gesprekken voeren met enkele sponsors voor het organiseren van een paar viswedstrijden. We moeten nog rollades wegbrengen naar onze sponsors en een aantal boeketten bloemen. Natuurlijk moet ik ook nog een kerstboom bij de buurman weghalen, niet dat ik hem jat, want ik zet hem na afloop ook gewoon weer bij hem in de grond. Kerstmis en de jaarwisseling vindt ik toch wel leuke dagen om lekker bij huis te zijn. Al is het wel jammer dat we bijna altijd met zijn tweeën zijn, je weet ik mag graag praten zeker bij een hapje en drankje. We zullen wel zien wat het wordt. Gisteren heb ik meegedaan met een spinning marathon bij ons in de sportschool t.b.v. de stichting Taaie rakkers dit is voor kinderen die lijden aan de taaislijmziekte. Volgens mij is het een groot succes geworden want het heeft ruim 1600 euro opgeleverd. Er was een hele fijne sfeer en het was erg gezellig. Door mijn operatie heb ik helaas maar twee uurtjes mee kunnen doen, maar ik heb toch een bijdrage kunnen leveren. Gisteravond natuurlijk zoals gewoonlijk weer voetbal gekeken. Twente heeft weer eens gewonnen evenals PSV. ook PEC Zwolle blijft het heel goed doen. Vanmorgen lekker uitgeslapen omdat er door de marathon van gisteren toch geen spinning was. De rest van de dag natuurlijk weer voetbal kijken. Het valt mij wel op dat de topclubs eerder beslissingen meekrijgen dan de lagere clubs. Bij twijfelgevallen is de topclub bijna altijd in het voordeel. Hoe zou dat toch kunnen? Ajax kreeg natuurlijk ook weer een penalty mee, in mijn ogen ook weer zo`n twijfel geval. Zulke overtredingen zie je in het weekend aan de lopende band en bijna nooit wordt er een strafschop voor gegeven. Ook al trekken ze elkaar de kleren zo wat van het lijf dan nog niet wordt er gefloten. En ineens fluiten ze voor een kleinigheid wat haast niets voorstelt bij de andere overtredingen. Misschien komt het omdat ik er geen verstand van heb. Het is vaak gewoon willekeur zeker wat een handsbal betreft de een vindt dat het opzettelijk is en de ander zegt dat het een natuurlijke beweging is. Het is maar hoe je het interumpeerd. Als we gewoon is zouden affluiten als je met je handen aan de bal komt al of niet expres dan ben je van dat eeuwige gezeur af. Hands is hands en dat ook doen met vasthouden dan schept dat al een heel stuk duidelijkheid. Nu ben je aan willekeur over geleverd. Tot volgende week.