dobberpraat week 50-2017

Het is zondagavond en weer tijd voor mijn wekelijkse stukje tekst. Het is erg rustig op dit moment moet ik zeggen. Wat sporten in de sportschool en de laatste bladeren opruimen rond het huis. Gelukkig zijn ze er nu allemaal wel zo ongeveer af en dat geeft mooi wat rust. We hebben sinterklaas gevierd met de kleinkinderen en dat was wel weer heel leuk. De jongste geloofd er nog echt in en dat maakt het helemaal leuk. Verder zijn we nog druk in de weer met de planning van het wedstrijdprogramma voor het volgende jaar van de Hsv de Dobber. Het is altijd weer passen en meten om een beetje rekening met iedereen te houden. Het heeft weinig zin om elkaar als vereniging dwars te zitten. Steeds dezelfde datums aanhouden werkt vaak het beste. Maar goed soms valt er een wedstrijd af of komt er een bij. Het is wel makkelijk als je wat flexibel bent in het plannen. Ik ben woensdag nog even wezen vissen met een paar vis vrienden, maar dat was geen succes. Twee aanbeten en niets gevangen, ik heb betere tijden gehad. Eigenlijk heb ik nog genoeg te doen maar in de winter ben ik maar moeilijk vooruit te branden, behalve met de spinning dan. Het was vandaag echt winterweer, veel sneeuw en dus ook veel rotzooi op de weg. Hoe ouder je wordt hoe meer je tegen deze periode opziet, althans ik wel. Ik heb wel een beetje last van een winter dip en zit in deze periode niet echt lekker in mijn vel. Gelukkig gaat het in het voorjaar vanzelf weer over als de dagen langer worden en de zon weer meer gaat schijnen. Ik moet gewoon mijzelf dwingen om wat aan te pakken en als ik eenmaal bezig ben dan gaat het wel maar echt plezier heb ik er vaak niet in.Veel voetbal kijken en schaatsen, maar ja als er zo slecht gevoetbald wordt als gisteravond dan heb ik er moeite mee om er naar te kijken. Twente en Heracles gingen weer de bietenbrug op jammer genoeg. Het lijkt mij vooral een mentaal probleem te zijn dat kan haast niet anders als je de ene week goed speelt en de andere week er niets van bakt.Nou vandaag hadden ze beter het hele programma er uit kunnen gooien. Misschien wordt de discussie gras of kunstgras nog wel interessant als het zulk weer is. Nu kon je op gras niet of nauwelijks voetballen. Bovendien moeten de toeschouwers er ook nog kunnen komen zonder gevaar voor hun ledematen. Straks nog even schaatsen kijken in Salt Lake Citty en dan maar weer naar bed.Kijken wat het deze week weer wordt. Tot volgende week.