dobberpraat week 43-2017

Het is zondagavond en weer tijd voor een artikeltje vanuit Brucht. Er is alweer een week voorbij voordat je het in de gaten hebt. Aan de ene kant is dat leuk maar soms denk ik ook wel eens, waar is de tijd gebleven. Of je het nu wilt of niet je wordt gewoon meegesleept in dit moordende tempo van deze tijd. Maandagmiddag moest ik naar Smithuis voor implantaten in mijn mond. Het bleek dat ze klaar waren en dus werd ik doorverwezen naar de Merelhof dat is mijn tandarts om daar een afspraak te maken om twee loszittende tanden te laten trekken en dan kunnen gelijk de implantaten er in. Ik trof de tandarts net bij de receptie en hij zei heb je even tijd . Ik zeg hoe zo. Nou zei hij er is een patiënt weggebleven en nu heb ik wel even tijd om de tanden te trekken en de implantaten te plaatsen. Het overdonderde mij wel een beetje omdat ik er totaal niet opgerekend had. Maar goed, tijd had ik wel en het moet toch een keer gebeuren. Een kwartier later kon ik weer naar moeders de vrouw want het klusje was heel snel geklaard. Pijn had ik niet maar het is wel een vreemd gevoel eerst. Vooral het eten is nog wat lastig maar het zal wel wennen.Het onderste plaatje kan ik er nog steeds lastig uitkrijgen en dat moet toch geregeld gebeuren om het schoon te maken. Inmiddels is er voor een paar duizend euro aan mijn mond verspijkerd, een rib uit mijn lijf maar ja dan heb je ook wat. Maandagavond dit keer geen spinning want we hadden een bijeenkomst met de groep die zich geplaatst heeft voor de finale van het kampioenschap voor clubteam`s dat zaterdag a.s. word gehouden bij Neck in het Noord Hollands kanaal. We hebben een plan van aanpak gemaakt om een zo goed mogelijk resultaat te halen. Of dat ook echt lukt is nog maar de vraag want de meesten hebben nog nooit met Vers de vase gevist. Zelf vis ik het liefst op mijn eigen vertrouwde manier, het lijkt mij een niet zo goed idee om voor een wedstrijd alles te veranderen. Je moet wel vertrouwen hebben in de manier van vissen natuurlijk. We zullen ons best doen en dan zien we wel waar het schip strand. Dinsdagmorgen ben ik met de vrouw naar Duitsland geweest om inkopen te doen. Na de middag zijn we naar mijn zus geweest in Gramsbergen voor haar verjaardag. Mooi om elkaar weer even te zien en te spreken.
S`avonds naar Feijenoord gekeken natuurlijk. Ook deze keer zat een goed resultaat er niet echt in. Als de tegenpartij even gas geeft dan komen we toch echt veel tekort op allerlei gebied. Onze eigen competitie is leuk om te zien, er komt veel publiek, maar voetbal technisch en tactisch valt er heel veel op aan te merken. Woensdagmorgen nog even bij Smithuis geweest om iets bij te stellen aan het gebit. Daarna ben ik met enkele vrienden wezen vissen in het Stieltjeskanaal in Coevorden. We hebben leuk gevangen en gezellig gepraat. Gezienus Groote kwam ons nog verwennen met een lekker broodje hamburger. Zo zie je maar , goede vrienden zijn heel wat waard. Woensdagavond ben ik naar een bijeenkomst geweest van Ruimte voor de Vecht. De Vecht gaat weer helemaal op de schop bij Hardenberg. Er is blijkbaar nog geld genoeg. Wanneer gaan we al dat geld eens echt voor iets belangrijks gebruiken vraag ik mij vaak af. Het zal ongetwijfeld mooi worden maar er zijn volgens mij belangrijker zaken die wat mij betreft voorrang zouden moeten hebben. Het vissen en dan met name het wedstrijdvissen in de Vecht wordt steeds lastiger. Gelukkig hebben we de toezegging gekregen dat er aan de Marsweg in Rheeze gevist kan blijven worden. Hebben we toch nog iets bereikt. De avond kreeg voorrang boven de spinning. Donderdag was ook deze keer oppas dag van de kleinkinderen. Vrijdag ben ik in de tuin bezig geweest bladeren opruimen e.d. Later op de middag ben ik nog even naar Voorhuis in Albergen geweest om wat spullen voor de wedstrijd van zaterdag te kopen. Vrijdagavond gelukkig wel naar de spinning, wat een verademing.Zaterdag wezen vissen in het kanaal vlakbij aan de prijzenwedstrijd van Sportvisserij Oost Nederland.Twee keer beet gehad en 100 % score met een gewicht van 110 gr. Wat een drama weer. Na afloop gelijk naar huis want onze kleindochter Silke was jarig en dan kunnen Opa en Oma niet ontbreken natuurlijk. Was hartstikke gezellig. Zaterdagavond voetbal gekeken en de visspullen in orde gemaakt voor de wedstrijd van vanmorgen in Zwolle. Vanmorgen vroeg opgestaan en om zeven uur op weg naar Zwolle onder miezerige omstandigheden.Leuke wedstrijd gevist met als resultaat een derde plaats met bijna 3.200 gr. Toen ik weer thuis was was de kraker Feijenoord - Ajax net begonnen. Ajax was dit keer verreweg de beste en Feijenoord lijkt mij wat problemen te hebben. Terwijl ik dit verhaaltje in tik kijk ik met een half oog nar Heerenveen -Vitesse. Herenveen wordt afgeslacht in eigen huis. Straks even de samenvattingen kijken en dan ga ik mij op maken voor het toetje van deze avond. Kijken naar Max verdere introductie lijkt mij niet nodig. Veel plezier en tot volgende week.