dobberpraat week 41-2017

Het is maandagmorgen en hoog tijd voor een stukje tekst uit Brucht. Normaal schrijf ik altijd een stukje op zondag maar dat lukte dit keer niet omdat ik ook nog andere verplichtingen had. Ik had deze week en blanco kalender en dat gebeurd niet vaak bij mij. Het is niet zo dat als er niets op de kalender staat ik dan ook niks te doen heb. Als je een boerderijtje hebt met een stuk grond en een grote tuin dan is er altijd wel wat te doen. Veel rommel opruimen in de tuin uitgebloeide bloemen, takjes opruimen na de storm die we gehad hebben. Bomen zijn mooi maar zorgen zeker ook voor veel rommel vooral als het hard waait. Bovendien liggen er grote hoeveelheden eikels die ik op nog op moet ruimen. Normaal gooi ik al die takjes in een oude lege silo die nog bij ons huis staat. Die was echter vol en dus heb ik wat vrachtjes naar de vuilstortplaats gebracht nu heb ik weer wat ruimte. De bladeren en de uitgebloeide bloemen gaan op de mestvaalt, dus heb ik voor het vissen meer dan genoeg pieren. Op maandag woensdag en vrijdagavond ga ik altijd naar de spinning in de sportschool. We hadden vorige week tweemaal een XL- les d.w.z. anderhalf uur je rot fietsen. Leuk om te doen en goed voor je gezondheid en conditie. Dinsdag ben ik wezen vissen in het kanaal bij Hancate omdat we er zaterdag de finale voor clubteams moesten vissen van Sportvisserij Oost Nederland. Veel verwachtingen had ik er niet van omdat ik het kanaal niet goed vindt voor een wedstrijd van dergelijk kaliber. Te smal en de plekken te dicht op elkaar, omstandigheden een kampioenschap onwaardig. Verder zeg ik er maar niets over tenslotte heeft iedereen met dezelfde omstandigheden te maken.
Klagen helpt niet je moet er maar het beste van maken met elkaar. Kortom ik heb er een paar uur gevist met twee man en we hebben geen enkele aanbeet gehad. Omdat ik toch wel graag een visje wil vangen ben ik maar in de dichtbij gelegen Regge gaan vissen en daar heb ik nog een hele partij blankvoorn gevangen. Mijn vertrouwen in een goede afloop voor de wedstrijd van zaterdag was naar de knoppen en daar baalde ik stevig van en ik niet alleen. Donderdag zijn de kleinkinderen er weer geweest. Buiten iets doen was geen optie want het was baggerweer dus heb ik de computer maar wat geschoond. Vrijdag ben ik weer in de tuin bezig geweest en heb ik de visspullen voor de andere dag in orde gemaakt. Vrijdagavond naar het voetbal gekeken. Wat erbarmelijk slecht en armetierig voetbal geen bezieling geen vechtlust en geen kwaliteit. Jongens die naar het buitenland gaan en daar miljoenen verdienen en blijkbaar te beroerd zijn om er iets voor te doen. Slechte mentaliteit niet normaal. O ja ze hebben wel gewonnen, maar ze hebben geluk gehad want toen het gelijk werd waren ze rijp voor de sloop. Het wordt geen WK voor ons maar laten we eerlijk zijn we hebben er ook echt niks te zoeken. Zaterdag was dan de grote dag dat we moesten vissen in het al eerder genoemde kanaal. Veel vertrouwen was er niet maar je doet je best.Groot was dan ook de vreugde toen na afloop bleek dat wij de finale gewonnen hadden. De vangsten stelden echt niets voor het verliep eigenlijk zoals ik verwacht had. Zo kreeg de dag voor ons toch een verrassende wending. Want hoe je het ook wend of keert wij waren de besten onder deze beroerde omstandigheden. Het leverde De Hsv de Dobber naast de medailles, het wandbord en € 400,- op. Toch nog een goede dag. Op 28 oktober gaan we nu de landelijke finale vissen in het Noordhollandskanaal bij Purmerend in de buurt. Zo kom je nog eens ergens. Zondag morgen ben ik naar Zwolle geweest om met een aantal jongens daar in de stadsgracht te vissen. Gelukkig bleek dat ik toch nog wel een beetje kan vissen want ik werd tweede met 5.353 gr. Dat gaf me al een stuk beter gevoel zeker nadat ik hoorde dat Verstappen tweede was geworden in Japan. Zo werd het toch nog een prima weekend. Tot volgende keer.