dobberpraat week 39-2017

Het is zondagavond en weer tijd voor een verhaaltje over mijn belevenissen van deze week. Maandag ben ik voor controle naar de huisarts geweest vanwege het hartinfarct wat ik jaren terug gehad heb. Alles was gelukkig prima in orde. Ze zitten alleen altijd te zeuren over mij medicijngebruik. Ik heb vier soorten en ik moet er overal een van hebben per dag.Zowel de huisarts als bij de apotheek beweren ze iedere keer dat ik ze niet allemaal in neem. Een soort zou ik in drie maand 30 x vergeten zijn in te nemen. Nou ik weet een ding zeker en dat is dat ik elke dag mijn medicijnen in neem. natuurlijk kan ik het een keer vergeten maar als dat al gebeurd vergeet ik ze alle vier. Je neemt toch nooit de helft in. Het is altijd alles of niks. In elke strip zitten er evenveel in zeggen ze en toch kom ik nooit tegelijk uit zeggen ze. Dat kan echt niet en ze beginnen er elke keer weer over en dat vindt ik echt irritant. Wie vergeet nu 30 x zijn medicijnen in te nemen in drie maand tijd. Ze zoeken het maar uit. Na de middag ben ik naar Albergen geweest om voer op te halen bij Voorhuis. Je word er altijd prima geholpen Ik heb nog een nieuwe top set gekocht want ik heb er twee liggen die totaal op zijn. Maandagavond natuurlijk naar de sportschool. Dinsdag ben ik met vrienden wezen vissen in De Krim omdat we daar zaterdag een wedstrijd zouden vissen. Mooie dag gehad en lekker gevangen. Toen ik thuis was ben ik nog even wezen tanken in Duitsland en dinsdagavond hadden we bestuursvergadering. Woensdag was de vrijwilligersdag van Sportvisserij Oost Nederland in Rogat. Je kent het wel koffie drinken vissen en eten en netwerken want je ziet heel veel bekenden. Vissen was niet best al viel ik net buiten de prijzen met een zevende plaats. Twee dikke brasems aan de feeder en wat klein spul met de vaste stok samen goed voor 3.355 gr. `s Avonds naar de sportschool voor de spinning. We hadden volgens de instructeur een hele zware les voor de boeg maar dat viel vond ik nogal mee. Donderdag was het weer grasmaaien geblazen want het was mooi weer en dan moet je er van profiteren. Na de middag de kleinkinderen ophalen en daar mee op de bank gezeten en TV gekeken. Vrijdag heb ik in de tuin gewerkt en later op de dag een voorraadje maden gehaald in Hardenberg en de visspullen voor zaterdag in orde gemaakt. Vrijdagavond de papierwinkel voor de andere dag in orde gemaakt en een beetje op tijd naar bed want zaterdag morgen om half vijf liep de wekker af en moest ik er weer uit. Om zes uur moesten we in De Krim zijn om de spullen voor de loting in orde te maken. Dat is toch altijd spannend want er gebeurd altijd wel wat. Het vissen was bij mij niet veel bijzonders. Ik moest het doen met een stuk of acht kleine vissen. De hoge nummers achter in het C vak waren bijzonder slecht. Na de prijsuitreiking snel naar Brucht `s avonds natuurlijk zo lui als een koe op de bank voetbal kijken en toen snel naar bed. Vanmorgen naar de spinning even lekker uitrazen en daarna heb ik naar de Moto GP gekeken in Spanje Wonderbaarlijk zo snel als Rossi weer is opgeknapt uiteindelijk moest hij wel een veer laten maar een vijfde plaats wie had dat verwacht. Het voetbal leverde vandaag zeer verrassende uitslagen op. Ik vindt dat prima want zo krijgen ook kleine clubs het idee dat ze van de grotere kunnen winnen dat blijkt in de praktijk. Tot volgende week.