dobberpraat week 38-2017

Het is zondagavond en weer tijd voor een verhaaltje vanuit Brucht. De weken vliegen voorbij nou vond ik dat deze week niet erg want het weer was zwaar pet natuurlijk. Veel regen en wind en dus heb ik wat meer binnen gezeten. Maandag hebben we met elkaar het clubhuis schoon gemaakt. De rommel van de BBQ van zaterdag moest worden opgeruimd en we hebben visstekken gemaakt bij de vijver omdat alles weer eens dichtgegroeid was. Dat zou eigenlijk de gemeente moeten doen maar die laten het nog steeds afweten ondanks eerdere beloften. Om nog maar eens aan te geven hoe er bij de gemeente gewerkt wordt het volgende. In onze brievenbus zat een schrijven van de gemeente die gericht was aan het vroegere jeugdcentrum O.J.C. dat ooit in ons clubhuis heeft gezeten. Echter het O.J.C. is negen jaar geleden al overleden, grappig nietwaar. Maandagmiddag heb ik een poosje gevist in de vijver op de net gemaaide stekken en toen kon je goed vis vangen. Woensdagmorgen moest ik naar Smithuis ik krijg namelijk een paar plaatjes met wat tanden zodat ik er weer toonbaar uit zal zien, althans dat zegt men. Even happen zodat ze de goede plaatjes kunnen maken. Nu moet ik eerst weer naar de tandarts die moet wat van de tanden afslijpen om de plaatjes goed te kunnen bevestigen. Daarna moet ik weer naar Smithuis en dan weer naar de tandarts want dan moeten een paar loszittende tanden er uit en dan kunnen de plaatjes er in. Het kost een rib uit je lijf maar dan heb je ook wat zeggen ze. Ik ben benieuwd wat het wordt. Woensdag was het stormweer en dus hebben we de viswedstrijd van de parkvissers maar afgelast want niemand zit te wachten op kapotte spullen. Woensdagavond weer naar de sportschool voor een spinning marathon ten bate van Sint Maarten. Het was een mooie avond en ik denk dat ons groepje nog heel wat bij elkaar gefietst heeft. O ja woensdag morgen moest ik eerst naar het ziekenhuis voor het bloedprikken. Morgen vroeg moet ik nar de dokter voor de halfjaarlijkse APK vanwege het hartinfarct wat ik ooit gehad heb.
Donderdagmorgen heb ik de rotzooi van de storm opgeruimd. Als er veel bomen bij je huis staan heb je met dat ruige weer ook veel rommel. Na de middag heb ik de kleinkinderen opgehaald uit school en en poosje met ze op de bank gezeten. Was heel gezellig. Vrijdagmorgen ben ik buiten nog weer bezig geweest met het opruimen van de rommel omdat ik er nog niet klaar mee was. Na de middag ben ik naar de Vechtdal dag geweest in Ommen op camping de Koeksebelt. je kent dat wel allemaal mensen van diverse organisaties die er een uitnodiging voor hadden gekregen. Je kon je opgeven voor diverse excursies en ik had gekozen voor een fietstocht naar de stuw in Junne. Men had prachtige elektrische fietsen gehuurd en dus heb ik voor het eerst van mijn leven op zo,n ding gereden. Ik moet zeggen dat het heel comfortabel fiets je hoeft weinig moeite te doen om vooruit te komen. Voor mensen die problemen hebben met hun gezondheid is het een uitkomst. Op de terugweg liet Pluvius zich nog even gelden dus kwamen we zeiknat weer op de camping. Na een hapje en drankje kon ik weer naar Brucht. Ik moet zeggen dat camping De Koeksebelt een prachtige camping is geworden nu de nieuwe meander gegraven is en over hun terrein loopt. Mooi voor de kinderen maar ook voor vissers die zo vanaf de camping in de nieuwe meander kunnen vissen. Vrijdagavond weer zoals gewoonlijk naar de sportschool. Zaterdagmorgen de slangen opgeruimd van de sproei-installatie ik neem aan dat ik hem dit jaar niet meer nodig ben. Verder alle bloemen weer op hun plaats gezet want die had ik achter het huis uit de wind gezet i.v.m. de storm. Na de middag heb ik samen met onze jeugd de laatste wedstrijd van het seizoen gevist in de Lutterhoofdwijk in De Krim. Na de wedstrijd hadden we met elkaar een BBQ in het clubhuis. Verder voetbal gekeken en een beetje op tijd naar bed want ik voelde me niet helemaal fit. Vanmorgen weer naar de sportschool geweest en daarna me voorbereid op de race van Max. Nou dat was weer een kort ritje Als het eindelijk goed lijkt te gaan rijden anderen hem wel van de baan. Wat een klote zondag. Van ellende heb ik maar voetbal gekeken Twente tegen Utrecht dik verdiend gewonnen door de tukkers. Het leek wel of er elf andere voetballers waren dan de vorige wedstrijden. PSV wint van Feijenoord en Ajax verspeeld opnieuw punten, goed voor de spanning. Direct nog even naar de TV kijken en dan lekker naar bed. Voor ik het vergeet de Vezeldagen viswedstrijd zit weer bomvol ik heb nog een paar reserves als er iemand afvalt zal ik ze bellen dat ze mee kunnen doen.Tot volgende week