dobberpraat week 36-2017

Het is zondagavond en weer tijd voor een artikeltje van mijn belevenissen van deze week. Maandagmorgen ben ik in de tuin bezig geweest. Na de middag ben ik wezen vissen in de vijver bij sporthal De Kamp in Baalder. Ik had nog wat voer over van zaterdag en dat moet toch ook een keer op. Ik heb lekker ontspannen zitten vissen en een mooi partijtje vis gevangen. Dinsdagmorgen ook weer een uurtje naar de spinning en daarna weer in de tuin aan het werk. Je kunt al goed merken dat je later in het jaar komt. Veel bloemen zijn al uitgebloeid en heb ik inmiddels ook al opgeruimd. Doe je dat niet dan wordt het een beetje een dooie rotzooi en dat wil ik niet. Woensdagmorgen heb ik de visspullen in orde gemaakt want na de middag hadden we een wedstrijd van de parkvissers in de vijvers bij sporthal De Kamp in Baalder. Omdat ik er maandag ook al gevist had wist ik wel zo ongeveer wat ik kon verwachten. We verdelen de groep altijd over twee verschillende vijvers en in elke vijver wordt twee keer gevist. Dus je vist allemaal een keer in elke vijver dit om de kansen zo eerlijk mogelijk te houden. Voor de middag kwam de regen met bakken uit de hemel maar net voor de wedstrijd begon werd het lekker droog en klaarde het weer helemaal op. Ook nu werd er net als de vorige keer redelijk goed gevangen. Toch blijft het voor mij onverklaarbaar dat er in de ene vijver veel beter gevangen werd dan in de andere. Blijkbaar zit er toch verschil in de aas periode in de vijvers en dat zou je toch niet verwachten omdat beide vijvers gewoon met elkaar in verbinding staan. De natuur zit wonderlijk in elkaar zo zie je maar weer. Voor mij was er een derde plaats weggelegd en daar was ik wel tevreden mee. Het kan natuurlijk altijd beter. Nog een wedstrijd vissen en dan zit deze competitie er al weer op. Woensdagavond zoals gewoonlijk naar de sportschool en donderdag weer in de tuin aan het werk.Vrijdagmorgen nog even bezig geweest in de tuin en gelijk na de middag op de fiets naar Gramsbergen om daar tijdens de feestweek mee te doen met een spinning marathon van de ziekte A.L.S. Voor € 15 ,- per uur kon je een uurtje meedoen en dat heb ik graag over voor onderzoek naar deze verschrikkelijke ziekte. Het was een heel mooi evenement. Er werd gefietst op een podium op het Meiboomsplein in het centrum van het dorpje en omdat het evenement samen viel met een braderie van de feestweek was het er hartstikke druk. Veel bekenden gezien en gesproken veel waardering ook gehad omdat men blijkbaar niet had verwacht dat ik ook nog deed. Super gezellige sfeer op het bomvolle plein. Op de terugweg merkte ik halverwege Hardenberg dat ik mijn sporttas verloren had en kon ik opnieuw terug richting Gramsbergen. Gelukkig lag hij vlak bij Gramsbergen midden op het fietspad.Toen ik thuis was ben ik direct naar de sportschool gegaan en heb daar ook nog een uurtje spinning gedaan. Ik ben dus weer goed fit op dit moment. Vrijdagavond de visspullen in orde gemaakt voor de wedstrijd die ik zaterdag zou vissen in Bergentheim. Nog een poosje op de bank gezeten bij mijn overigens zieke vrouw. Ik denk dat zij griep heeft want ze ligt al de hele week op de bank te slapen en snotteren. Nu maar hopen dat ze snel weer opknapt. Zaterdagmorgen naar café Veenlust in Bergentheim voor de loting ik kreeg nr. 34 later bleek dat dit een kopstek was. De loting kon dus niet beter, nu het vissen nog want je moet ze wel eerst vangen. Dat bleek voor de meesten al een hele opgave te wezen, ook voor mij. Want al heb je een kopstek de vis moet er wel wezen. Er was wel vis maar azen deden ze voor geen meter en dan is het lastig vangen. Uiteindelijk wist ik drie vissen te vangen met een gewicht van 2.170 gr. en dat bleek voldoende te zijn om de hele pot te winnen. Het winnen van de wedstrijd vergoed dan redelijk het rotte gevoel van de zeer belabberde vangsten. Want wat was het bar en boos slecht. Jammer voor de organisatie die er alles aan heeft gedaan om een goede wedstrijd neer te zetten en goed was het. Maar de vis moet wel meewerken natuurlijk. Vanmorgen ben ik opnieuw naar de sportschool geweest voor de spinning. Daarna een paar verslagen geschreven en verstuurd en toen op de eerste rang om naar Max te kijken. De kwalificatie was geweldig verlopen, wat wil je in de regen. Door een paar straffen moest hij wat verder naar achteren beginnen. Maar mits hij geen pech kreeg stond het ook wel weer garant voor een mooie inhaal race. Maar veel geluk had hij ook deze keer niet. Dit keer geen auto pech maar nu rijden ze hem gewoon van de baan. Wat hij daarna liet zien was weer grote klasse want hij wist toch nog als tiende te eindigen. Gemengde gevoelens laten we maar zeggen. Daarna voetbal kijken natuurlijk. Het begon goed maar het verzande ook al weer heel snel. Trage opbouw, steeds weer terug spelen, Nooit de bal direct spelen. Zo krijg je natuurlijk nooit geen snel spel en speel je nooit iemand kapot. De onzekerheid straalde er gewoon vanaf. Na de rust werd het wat beter en wonnen we uiteindelijk verdiend met 3-1 maar voor mij geeft het geen enkele zekerheid dat ze het alsnog halen. Het oogt allemaal wel heel erg onzeker en zit dus geen moment rustig op de bank want het kan ook zo maar weer misgaan. De komende week ben ik druk in de weer met de viswedstrijd van de Vezeldagen in De Krim op 23 september. Er zijn nog 13 plaatsen beschikbaar om mee te doen. Wees er dus snel bij als je wilt meedoen. Voor vijf euro kun je een leuke wedstrijd vissen met en volwaardig prijzenpakket dankzij de sponsoring van Vechtstede Notarissen uit Hardenberg. Je kunt je bij mij aanmelden tel 06-22111942 of bjspijkers@gmail.com dat moet wel voor 16 september gebeuren.
Tot volgende week