dobberpraat week 35-2017

Hallo allemaal ik ben net weer thuis van en rondje fietsen in de omgeving. De hele dag thuis op de bank zitten is immers ook niet alles. Maandag ben ik thuis geweest een beetje in de tuin werken en na het avondeten voor het eerst sinds lange tijd weer eens naar de spinning geweest. Het vissen in Zwolle is afgelopen. Misschien de komende winter nog wat winterwedstrijden in de stadsgracht maar verder is het lekker rustig. Dinsdag ben ik met iemand wezen vissen in De Poele met iemand die een tumor in zijn hoofd heet en die ik goed ken. Alleen vissen is voor hem geen optie dus ga ik nog wel eens met hem mee. We zijn er de hele dag bezig geweest en hebben samen 7 karpers gevangen met de vaste stok en een aantal blankvoorns. Het is een prachtige dag geworden en we hebben ons dan ook prima vermaakt.Soms moet ik goed nadenken want dan weet ik niet eens meer wat ik allemaal gedaan heb. Ineens schiet mij te binnen dat ik met de rugmaaier de wat lange toppen gemaaid heb in de schapenweide bij ons huis. Dat was nog een hele klus waar ik de hele dag zoet mee was. Dan ben je het tegen de avond goed zat en wil je graag even zitten. Toch ben ik wel naar de spinning geweest en het klinkt raar maar na afloop was ik fitter dan er voor. Donderdagmorgen ben ik met een vriend wezen vissen in het Coevorden/Vechtkanaal. Even oefenen voor de koppelwedstrijd die we er zaterdag hebben gehouden. De feeder leverde helemaal geen vis op maar met de vaste stok was nog wel wat vis te vangen. Vrijdagmorgen moest ik al vroeg opstaan want ik moest om acht uur bij de tandarts zijn. Het tandsteen en ander vuil is weer verwijderd en ik zie er weer een beetje toonbaar uit.Het probleem is dat ik in mijn ondergebit een tand mis en dat schijnen vooral vrouwen niet mooi te vinden. Mogelijk moet er dus iets aan gedaan worden om de boel wat op te leuken. Maar er zitten een paar tanden wat los en dat schijnt weer een probleem te zijn om er een plaatje in te zetten. Bovendien wil ik eerst weten wat het grapje gaat kosten want zoals u wel zult weten zijn tandartsen dure klanten over het algemeen. Nu moet ik vijf september er weer naar toe. Ze houden je mooi bezig zo. Daarna ben ik met mijn vrouw zijn auto naar de garage geweest om hem te laten keuren. Nu de auto goedgekeurd is kan zij weer een jaartje vooruit.. `s Avonds weer naar de spinning en daarna in het clubhuis de spullen in orde maken voor de koppelwedstrijd waar ik het al over gehad heb. Thuis alle spullen in orde maken en toen naar bed want ik moest er om zes uur weer uit. Dat wakker worden is bij mij nooit geen probleem zeker niet als ik iets bijzonders moet doen. Ik heb juist heel veel moeite om dan goed in slaap te komen. Zaterdag was ik om kwart voor zeven bij het clubhuis om te helpen bij de loting. Na een bak koffie bleek tijdens de loting dat we op nummer elf mochten plaatsnemen. Geen echt goed nummer zo bleek na afloop want het was super slecht zeker bij ons want we konden maar 580 gr. vis ter weging aanbieden. Natuurlijk waren we daarmee kansloos voor een prijsje maar we hebben wel een leuke dag gehad en hadden meer dan tijd genoeg om alles wat er de laatste tijd gebeurd was eens even goed onder de loep te nemen. We zijn dus weer helemaal bijgepraat.Als je dan thuis komt na een paar pilsjes en een gehaktbal ben je wel zo ongeveer gesloopt en komt er van voetbal kijken weinig meer terecht. Vanmorgen lekker thuis geweest en verslagen gemaakt en foto`s verstuurd van de wedstrijd van gisteren.voor de diverse nieuwsmedia. Om twaalf uur heb ik de TV aangezet om naar de Moto GP te kijken die werd gehouden in Engeland. Toen werd ik door een vis vriend gebeld dat er ergens midden in een weiland auto`s stonden van vissers. Ben ik daar maar even naar toe geweest om ze te waarschuwen dat die auto`s weg moesten uit het lange gras. Ik snap werkelijk niet dat mensen het in hun hoofd halen om zo maar met auto`s bij de boeren het grasland in te rijden. Straks mag je helemaal nergens meer komen om er te vissen.Tijd om er naar toe te gaan had ik wel want Max was na 8 rondjes er al weer klaar mee. Ik kan zijn frustratie heel goed begrijpen als je telkens zonder dat je er ook maar iets aan kan doen aan de kant staat
De Red Bull is dit jaar een dikke flopper. Als dit zo doorgaat ben ik er van overtuigd dat hij daar snel vertrokken is. Voetbal heb ik weinig gezien dit weekend door alle gebeurtenissen. We hebben er echter ook weer een heel stel helden en heldinnen bijgekregen denk maar aan hockey en zeilen. Nu stop ik er mee want anders krijg ik geen eind. Tot volgende week