dobberpraat week 34-2017

Ik ben even weer een stukje voor jullie aan het schrijven op deze zondagavond. Ik ben net weer thuis want ik heb een rondje gefietst hier in de buurt. Wie mij een beetje kent weet dat ik altijd met van alles en nog wat bezig ben en heel slecht kan omgaan met de hele dag maar doelloos thuis te zitten . Vandaar mijn fietstochtje van zo even. Maandagavond heb ik de laatste wedstrijd van de competitie in Zwolle gevist in het Zwolle IJsselkanaal ditmaal bij Bergia. persoonlijk bewaar ik er niet zo goede herinneringen aan. Voor zover ik weet heb ik er nog maar eenmaal goed gevangen voor de rest was het meestal middenmoot of slecht. Omdat het de laatste wedstrijden erg goed ging had ik er nu wat meer vertrouwen in. Ik mocht plaats nemen op stek 9 mooi in het midden lekker warm er tussen. Zoals gewoonlijk begon ik weer dicht aan de kant te vissen en daar kon ik heel aardig vangen zei het hoofdzakelijk kleine vis. Normaal ga ik na een poos op de verre afstand vissen en dat ging de laatste tijd erg goed. Dit keer lukte het voor geen meter en als ik al beet kreeg was het ook daar kleine vis. Daar heb ik de fout gemaakt om veel te lang door te vissen want ik kreeg weinig beet. Een uur voor afloop ben ik maar weer kort gaan vissen en dar kon ik gelijk weer leuk door vangen. Na afloop bij de weging bleek dat ik net een paar honderd gram te kort kwam om er hoog bij te zitten. De 1.812 gr bleek net te weinig om nog een zesde plaats weg te werken. Jammer maar zo leer je altijd wel weer iets, maar meestal kom je er te laat achter. Met een beetje een gemengd gevoel kon ik weer richting Hardenberg. Dinsdag ben ik in de tuin bezig geweest. Woensdag hadden we weer een wedstrijd van de parkvissers ditmaal in de vijvers op de Haardijk. Je kunt er heel veel vis vangen en dus was er hoop op een goed resultaat. Soms kom je echter bedrogen uit want het werd voor mij een grote flopper. De laatste plaats in mijn vak was mijn deel, hoe het kan ik zou het echt niet weten. Wat ik wel weet is dat dit ver beneden mijn normale niveau is en daar baalde ik verschrikkelijk van. Soms moet de gifbeker schijnbaar helemaal leeg, het zij zo. Er gebeuren natuurlijk veel ergere dingen in de wereld. Je wordt er stapel gek van als je ziet wat er in Barcelona is gebeurd. Zoveel onschuldige mensen die willens en wetens de dood worden ingejaagd. Wat bezield toch in vredesnaam mensen om zulke dingen te doen. Je kunt er beter niet te lang bij stilstaan want dan wordt je helemaal gek Vrijdag ben ik wezen vissen in de vijvers op industrieterrein Broeklanden vlak achter mijn huis. Er huist een prachtig bestand aan blankvoorn. Gelukkig hadden ze er echt zin in en kon ik er een kleine zestig vangen. Prachtig van formaat en kerngezond mooi om er een dagje te vissen. Woensdag en vrijdagavond ben ik weer naar de sportschool geweest voor de spinning. Zaterdag was de allerlaatste wedstrijd van dit seizoen in Zwolle. Er was een gezellige koppelwedstrijd en daarna de prijsuitreiking met een hapje en drankje. Ik mocht dit keer vissen met Andries Vos en met name Andries deed het erg goed met de feeder. Zelf viste ik met de vaste stok maar dat bleek dit keer geen succes. Dus heb ik na een paar uur ook maar de feeder klaar gemaakt en dat ging gelijk goed. Na afloop bij de weging bleek dat wij de winnaars waren met ongeveer 6,5 kg. Dat leverde een mooie prijs voor ons op. Tijdens de prijsuitreiking bleek dat ik als vierde was geëindigd in de competitie ook dat leverde een mooie prijs op. Dik tevreden ging ik weer richting Hardenberg een mooi seizoen zat er weer op. Zaterdagavond weer voetbal gekeken natuurlijk. Ik moet nog wel even wennen aan al die nieuwe namen. vanmorgen nog geen spinning die begint volgende week weer. Dus heb ik naar het WK Superbike in Duitsland gekeken en later weer naar het voetbal. Het niveau valt mij nog niet mee al moet ik zeggen dat VVV het erg goed doet. Nu zit ik naar hockey Nederland-Belgie te kijken. het is net afgelopen en Nederland heeft gewonnen met 1-0 Tot volgende week.