dobberpraat week 33-2017

Het is zondagavond en ik zit weer achter het toetsenbord om een stukje voor mijn volgers te schrijven. Maandagmorgen eerst grasmaaien bij het clubhuis met een andere vis vriend. Vervolgens begonnen in de tuin. Eerst uitgebloeide bloemen opruimen nu het zaad er al weer vanaf is. Daarna de graskanten bijwerken zodat alles er weer netjes uitziet. Je kunt al weer aardig zien dat het richting herfst gaat. Maandagavond weer naar Zwolle toe om daar te vissen in de Willemsvaart een mooi maar grillig water. Na het beginsignaal gelijk kleine vis op de voerstek maar uiteindelijk wil je graag grotere vangen maar soms lukt dat gewoon niet. Na veel proberen heb ik maar besloten om gewoon door te vissen op kleine vis . Beter kleine vis als helemaal geen vis en dan maar zien waar het schip strand. Achteraf bleek dit de goede keuze te zijn want er was maar een deelnemer die een brasem wist te vangen en die won gelijk de wedstrijd. Dat vissen op aantal en kleine vis ligt mij wel dat bleek op de prijsuitreiking een vierde plaats was mijn deel met een gewicht van 1.856 gr en daar was ik wel tevreden mee. Morgenavond is de laatste competitiewedstrijd in het Zwolle IJsselkanaal bij Bergia. Ik ben benieuwd want de laatste weken werd er heel behoorlijk gevangen in deze grote klotsbak. Zaterdag wordt de competitie afgesloten met een gezellige koppelwedstrijd en daarna de prijsuitreiking. Dinsdag ben ik opnieuw in de tuin bezig geweest. Woensdag ben ik wezen vissen met een kennis die een tumor in zijn hoofd heeft en dus niet erg mobiel is. Ik ga wel eens vaker met hem vissen.
Als je ziet hoe hij met zijn handicap omgaat dan heb ik daar diep respect voor. We zijn wezen vissen in de vijver bij de sporthal in Baalder een mooi plekje waar door het vlakke talud prachtig kunt vissen en nog heel goed kunt vangen ook. Net toen we bezig waren kwamen er twee kinderen bij ons die ook wilden vissen een jongen en een meisje, het bleken een broertje en zusje te zijn met een paar korte hengeltjes. Al snel bleek dat ze de spullen niet goed voor elkaar hadden en toen heb ik ze maar geholpen. Eerst een nieuw tuigje maken en toen kwamen ze maden bij ons halen. Al snel vingen ze de eerste visjes die wij dan weer moesten onthaken. Toen ik voor de zoveelste keer de boel probeerde uit de war te krijgen vroeg het meisje aan mij." meneer van de Dobber waarom beef je zo, heb ik maar gezegd dat komt omdat ik al oud ben. Waarop zij vroeg hoe oud ben je dan. Ik liet haar raden en ze zei ik denk ongeveer 60 jaar waarop ik antwoordde dat ik 74 jaar was. Wat bent u al oud was haar reactie. Kortom de kinderen zijn de hele dag bij ons gebleven en ze hielden mij mooi bezig. Alle visjes die ze vingen moesten op de foto worden gezet met de telefoon om ze thuis te laten zien. Met elkaar hebben we een prachtige dag gehad. Woensdagavond natuurlijk naar de sportschool voor de spinning. We hebben deze week ook veel naar Atletiek gekeken in Londen Prachtig wat sport met mensen kan doen. Donderdag waren de kleinkinderen weer op bezoek. Na de middag zijn we naar Hardenberg geweest naar een soort markt en we hebben lekker op een terras gezeten wat drinken. Vrijdag weer bezig geweest in de tuin en s`avonds weer naar de sportschool. Natuurlijk naar Dafne Schippers gekeken wat een prachtige races schotelde zij ons voor.prima een reclame voor haar sport natuurlijk. Zaterdag ben ik wezen vissen in de vijver op industrieterrein Haardijk. In deze vijver huist een prachtig visbestand.Ondanks het miezerige weer in het begin heb ik een mooie dag gehad met een prima vangst. Vanmorgen geen spinning i.v.m. de bouwvakvakantie dus heb ik naar de Moto GP in Oostenrijk gekeken. Het waren prachtige wedstrijden met volop strijd om de podium plaatsen. Bo Bendsnaijder reed iemand van de sokken en kon de hoge verwachtingen dus niet waarmaken. Hij heeft zich echter goed laten zien de eerst vijf ronden op kop, dat beloofd nog wat. Rossi kon het ook niet waarmaken in de Moto GP de lakens werden uitgedeeld door Ducatie en Honda uiteindelijk trok Divosiozo aan het langste eind na een bloedstollend gevecht met Marqez. De voetbal competitie is ook weer van start gegaan gegaan, Het is nog even wennen met al die nieuwe vreemde gezichten. Ajax mag zich schamen na de verliespartij tegen Heracles. Als je zoveel sterker bent en zoveel meer geld te besteden hebt dan mag je wel wat meer verwachten. Ik heb wel leuke potjes voetbal gezien trouwens of het niveau ook zo hoog is weet ik niet maar het is zeker vermakelijk. Tot volgende week.