dobberpraat week 32-2017

Ik ben een stukje aan het schrijven maar wilde eerst even naar de finale van het vrouwenvoetbal kijken. Alle lof voor onze voetbal vrouwen ze zijn zeer verdiend Europees kampioen geworden. Ook de Deens vrouwen deden het erg goed. In de tweede helft was Nederland beter maar ook de Deense vrouwen kregen kansen. Wat een prachtige reclame voor het vrouwenvoetbal in Nederland. Ik heb er echt van genoten. Veel mannen kunnen er een voorbeeld aan nemen. Maar goed even terug naar begin van de week. Maandagavond heb ik weer in Zwolle gevist in het Zwolle IJsselkanaal en dan aan de kant bij Scania. In de afgelopen jaren had ik hier nog weinig succes gehad dus ging ik met gemengde gevoelens richting Zwolle. Eerst wat vis aan de kant vangen zodat de nul weg was en toen verder met de lange stok ik ving direct een mooie vis maar toen trad de grote stilte in. Geen aanbeten meer en wat moet je dan. Na een drie kwartier kwamen de aanbeten echter tot mijn opluchting terug. Ik begon steeds beter te vangen. Vooral het laatste uur had ik volop vis op de stek. Het was inzetten en gelijk was de dobber weer vertrokken. Zo kon ik aan een mooie inhaalrace beginnen. Het bleek uit eindelijk goed te zijn voor de vierde plaats met 3.383 gr. en daar was ik best tevreden mee. We moeten nog twee wedstrijden vissen en wie weet wat er nog meer in het vat zit. Ter afsluiting van het seizoen is er dan op zaterdag nog een gezellige koppelwedstrijd met mooie prijzen. Dinsdag was er geen spinning i.v.m. de bouwvak vakantie. Dus kwam het goed uit dat we naar de verjaardag van mijn schoonzuster moesten, lekker wat kletsen onder het genot van een hapje en drankje. Woensdag was er weer een wedstrijd van de parkvissers in de Radewijkerbeek en daar heb ik een flink pas slaag gehad. Het liep voor geen meter en wat ik ook probeerde er viel dit keer weinig eer te behalen. Het resultaat een logische 6e plaats en daar baalde ik flink van. Woensdagavond was er wel spinning en kon ik mij weer even lekker uitleven. Donderdag waren we van plan om met de kleinkinderen op pad te gaan maar na lang wachten en een belletje bleek dat ze helemaal niet kwamen want hun moeder was thuis. Het bleek een misverstand te zijn, kan gebeuren natuurlijk. De rest van de dag ben ik in de tuin bezig geweest. Alleen al met het grasmaaien ben ik ongeveer drie uur bezig en dan de rest nog. Eigenlijk is de dag te kort soms. Natuurlijk ook nog naar Nederland-Engeland gekeken dat verdiend gewonnen werd door een goed voetballend oranje. Vrijdag had ik een vergadering met het IVN in De Koppel en `s avonds weer naar de spinning. Zaterdag had ik mooi tijd om een lekker potje te vissen want door de vakantie zijn er geen verenigingsactiviteiten. Ik heb lekker gevist in de vijver bij sporthal De Kamp in Baalder en heel aardig gevangen. Zaterdagavond natuurlijk gekeken naar Feijenoord-Vitesse om de Johan Cruijff schaal.Het niveau viel mij niet mee moet ik zeggen. Feijenoord werd de verdiende winnaar door het benutten van de penalty's. Usain Bolt kon de hoge verwachtingen niet waarmaken en moest de winst aan twee Amerikanen laten. Daarvoor zag ik met stijgende verbazing een dame de 10.000 m winnen met een gigantisch voorsprong. Ongelooflijk wat kon die meid lopen , niet te geloven. Vanmorgen dus geen spinning vanwege de vakantie dus ben ik met een vriend wezen vissen in de Lutterhoofwijk. Lekker weertje en redelijk gevangen ongeveer 2,5 kg maar als je dan ziet dat je vismaat ruim 6 kg vangt dan weet je weer je plaats. Vanwege het voetbal heb ik dit keer niet naar de Moto GP gekeken in Tjechie. Het was weer bingo voor Spanje met drie man op het podium. Complimenten ook voor Bo Bendsneijder die een prachtige vierde plaats scoorde in de Moto 3. Vanavond nog even naar Daphne Schippers kijken ben erg benieuwd wat het word. Tot volgende week.