wekelijks praatje week 29 - 2017

Het is zondagmiddag en weer tijd om een stukje voor jullie te schrijven. Het was me het weekje wel dit keer. Ik dacht dat het wat rustiger zou worden maar dat was het niet. Maandagavond vissen in Zwolle dit keer in het Zwolle IJsselkanaal bij Moes. Leuke wedstrijd gevist met een vangst van 3125 gr wat een vierde plaats opleverde. Dinsdag hadden we weer een visles dit keer in Dedemsvaart. Woensdag ben ik met iemand van Sportvisserij Oost Nederland de visplekken wezen kijken die de gemeente en het waterschap moesten maken. Het werd een grote teleurstelling want we hebben weinig goeds kunnen ontdekken. Het is gewoon een ramp ook in Dedemsvaart, je kunt met goed fatsoen haast geen visles verzorgen voor de jeugd. Alles maar dan ook alles groeit met een rotgang dicht. Ik maak mij grote zorgen om wat er van terecht komt. Als er niet meer gedaan wordt dan wat er tot nu toe gebeurd is dan kunnen we net zo goed stoppen met het overleg. Woensdagavond moest ik naar een vergadering van Rayon 4 in Ommen. Donderdag moest ik opnieuw voor de klas in Dedemsvaart voor weer een visles. Donderdag avond even naar voorhuis in Albergen om wat te shoppen. Vrijdag morgen was onze zoon Henry bij ons om de overstap naar glasvezel te installeren. Nou inmiddels werkt alles naar behoren en snel dat het is, je hebt de berichten al binnen voor ik ze verstuurd heb. Vrijdagmiddag hebben we eerst stekken gemaaid voor de Klepperstad wedstrijd van de andere dag, je wilt mensen toch ook niet in zo`n oerwoud laten zitten. Daarna zijn we naar de opening van de bio-vergister van de buren geweest. De installatie staat vlak achter ons huis. Ik kan niet anders zeggen dan dat we er nauwelijks hinder van hebben. Ik hoop dat dit ook zo blijft. Vrijdagavond naar de spinning en daarna de visspullen klaar maken. Zaterdagmorgen om kwart over vijf opstaan en in een vak nummers uitzetten. Bezweet kwam ik aan bij het clubhuis voor de loting. Even koffie drinken en wat bij komen.Vervolgens een toespraakje met uitleg en toen naar de waterkant. Ik had geloot op de wandelpromenade een stek met mogelijkheden. Ik heb lekker gevist en veel vis gevangen. Helaas niet genoeg voor een prijsje maar toch tevreden want ik vis het liefst met de lange lat en dat ik dan geen prijsje win zal mij worst wezen. Vooral op de promenade werd weer goed gevangen. Na de wedstrijd even het vak wegen en dan voor de prijsuitreiking naar het clubhuis. Even een pilsje pakken en een bakje patat eten. Dan samen met de Klepperman de prijzen uitreiken. Nog even nazitten met elkaar onder het genot van een drankje en dan naar huis. Uitgewoond plof je op de bank en je bent geen cent meer waard. Dus dan maar op tijd naar bed voor de broodnodige rust. Na een fijne nachtrust vanmorgen naar de spinning. Blijkt dat er geen instructeur is. Dat is balen, toch maar even een uurtje met elkaar gefietst op muziek van Spottify. Daarna verschillende verslagen geschreven en berichten verstuurd. Vanmiddag breed uit voor de TV om naar Max te kijken, hoe ver hij dit keer zou komen. Even genieten van het aftroeven van Vettel natuurlijk. Daarna zonder veel tegenstand naar de vierde plaats gereden. Ik vond het een vrij saaie race de opwinding zat pas aan het eind. Mooie vierde plaats was de beloning voor Max. De constatering van mijn kant is dat de auto van Red Bull toch nog behoorlijk wat te kort komt voor de top. Daarna Bouke Mollema gezien in de tour grote klasse wat hij flikte. Nu zit ik naar het dames voetbal te kijken en dit stukje tekst af te maken. Dat is nu klaar tot volgende week