dobberpraat week 31-2017

Het is zondagmiddag en tijd voor mijn wekelijke relaas. De maandag begon goed geen problemen met de glasvezel aansluiting. Dat zou echter niet lang duren want tijdens het koffiedrinken melde mijn vrouw dat internet niet werkte. Ik kon wel post versturen en ontvangen maar geen website`s bekijken. Na de middag heb ik de visspullen in orde gemaakt en ingepakt want `s avonds moest er weer gevist worden in Zwolle. We hadden dit keer een wedstrijd in een kolk aan de IJssel bij Koelucht. Net voor de loting kregen we een gigantische onweersbui over ons heen met enkele forse donderslagen en er zat ook nog een windhoos in. Mooi om te zien maar niet om te vissen. Gelukkig duurde het niet al te lang en konden de spullen worden klaargemaakt. Ik had geloot op een stek waar vissen met de vaste stok geen optie was. Op vaste stok lengte stond nauwelijks water. Dus zou het een feeder wedstrijd worden dit keer, niet mijn favoriete visserij maar nood breekt wetten. Na de eerste aanbeten diende zich het eerste probleem aan op het ondiepe gedeelte stond allemaal wier en daar raakte ik de eerste vier vissen kwijt. Na een aantal keren binnen draaien loste het probleem zich zelf op. Maar tot mij grote schrik draaide ik mijn top naar de kloten. Bovendien vielen de beten weg al kwam het misschien ook door de nu wel erg stugge top. De beetregistratie was natuurlijk goeddeels weg. Toch wist ik een aantal blankvoorns te vangen en opgeven is ook geen optie. Om kwart voor negen kwamen de aanbeten weer terug en kon ik gelukkig ook nog een mooie brasem landen.Met gemengde gevoelens moest ik de weging afwachten veel vis had ik niet maar volgens de geruchten werd er slecht gevangen. Ik had 1.247 gr. gevangen dat bleek tot mijn opluchting goed te zijn voor de derde plaats. Eigenlijk ben ik ontsnapt voor mijn gevoel want veel vertrouwen had ik er niet in. Soms heb je echter geluk. Toen ik weer thuis kwam bleek dat de TV ook niet meer werkte. Gelukkig hebben we er nog een die het wel deed en zo had mijn vrouw toch nog de Nederlandse vrouwen zien winnen van België. Dinsdagmorgen eerst naar de spinning om even de zinnen te verzetten en gelijk door naar de TV winkel daar hebben ze geregeld dat we een nieuwe ontvanger voor het glasvezelnetwerk kregen. Thuis heb ik toen contact gehad met een computer reparateur en die heeft internet weer in orde gemaakt. Na de middag moest ik naar een begrafenis van de moeder van onze penningmeester. Je moet elkaar toch steunen in moeilijke tijden. Woensdagmorgen ben ik wezen vissen bij Vroomshoop omdat we daar zaterdag een wedstrijd hadden. Lekker gevist en goed gevangen dit keer. Ik kreeg nog een portie patat van de jongens uit Vroomshoop die visstekken aan het maken waren. Goede vrienden zijn noot weg natuurlijk. Toen ik weer thuis kwam bleek dat het nieuwe kastje was bezorgd voor de TV. Snel aansluiten dus en nu konden we ook weer TV kijken. Het bleek dat er een breuk in het kabeltje van de adapter zat. Het moet allemaal zo goedkoop mogelijk zijn en dus komt alles uit China, naar kwaliteit wordt blijkbaar niet gekeken. Woensdagavond weer naar de spinning. Donderdag waren de kleinkinderen bij ons op bezoek en zijn we naar de dierentuin in Nordhorn geweest. We hebben er samen heel erg van genoten, al waren we behoorlijk moe van alle loopwerk. Donderdagavond hadden we vergadering van de Wedstrijdcommissie in het clubhuis. Er moet heel wat geregeld worden. Maar vele handen maken licht werk. Vrijdagmorgen naar de diëtiste het bleek dat er weer een kg af was en daar was ik wel blij mee. Vrijdagavond weer naar de spinning en daarna de visspullen klaar maken voor zaterdag. Zaterdag met het hele bestuur op weg naar Vroomshoop voor de bestuurswedstrijd van rayon 4. Ze hadden een prachtig parcours gemaakt maar helaas vielen de vangsten niet echt goed uit. Of misschien hebben we wel de verkeerde keus gemaakt met de hengelkeuze. Het bleek dat enkele jongens met de feeder wel goed gevangen hadden en dat stemt tot nadenken. Zaterdagavond natuurlijk naar de Nederlandse vrouwen gekeken en dat werd een groot feest. Ben benieuwd waar dit toe zal leiden. Vanmorgen weer naar de spinning geweest en daarna naar het vrouwen voetbal gekeken Duitsland-Denemarken. Duitsland ligt er terecht uit naar mijn mening. Vanmiddag natuurlijk breeduit voor de TV om naar Max te kijken. Ik kan mij voorstellen dat zijn teamgenoot boos was want het was een fout van Max. De straf was dan ook terecht. Wat hij daarna liet zien was weer grote klasse. Tien seconden inlopen op Mercedes is niet niks natuurlijk. Hij kan terugzien op een goede race. Zonder straf had hij op het podium gestaan dat weet ik zeker. Nu zit ik dit verhaaltje te typen voor jullie. Tot volgende week.