dobberpraat week 28-2017

Ik ben aan het balen natuurlijk. Wat een fuck auto die Red Bull. Gaat dat kreng in de opwarmronde alweer kapot, weer een zondagmiddag naar de knoppen. Ik kan me heel goed voorstellen dat Max er geweldig van baalt. Ik ga er vanuit dat er ook weer betere tijden gaan komen. Ik vraag mij af of het nu aan de monteurs of aan het materiaal ligt. Maar goed laten we maar bij het begin van de week beginnen. Maandag ben ik aan het werk geweest in de tuin even lekker ontspannen.Tegen vier uur heb ik de visspullen in orde gemaakt om te vissen in Zwolle. Dit keer moesten we echter vissen in het Zwartewater aan het jaagpad in Hasselt een water wat mij wel ligt. Hopen op een wat gunstige loting mooi achter de bosjes en het lange riet en dat met de wind in de rug.De hengelkeuze was dit keer geen probleem voor mij dat werd de vaste stok. Het is er erg diep en dus moest er een stuk lijn bij aan gelust worden. Na het startschot gelijk voeren en vissen. Het liep dit keer als een trein constant aanbeten van kolblei en wat kleine brasems. Ik kon het tempo er goed inhouden. Of er nou grote of kleine schepen langs kwamen maakte dit keer niets uit, ik bleef vangen. ja en dan is het net als met Red Bull dan krijg je vleugels en lijkt alles te lukken. Ik vond het jammer dat het afgelopen was. Volgens een kijker zou ik wel winnen want er werd verder niet zo goed gevangen. Ik moest het eerst nog zien natuurlijk. Toch bleek dat de man de waarheid had gesproken want ik was winnaar met 4.982 gr. Dat gaf mij een heel goed gevoel want het was dit jaar de eerste keer tot nu toe verliep het allemaal moeizaam. Hopelijk komen er nu betere tijden. Dinsdagmorgen ben ik zoals gewoonlijk naar de spinning geweest en de rest van de dag aan het grasmaaien want de maaier moet nagekeken worden, hij functioneert niet helemaal naar wens. Woensdag moesten we weer vissen van de Parkvissers. Hoewel ik wel mijn vak gewonnen heb verliep de wedstrijd uiterst moeizaam althans waar wij moesten vissen. Het andere vak viste in een andere vijver en daar werd heel wat meer gevangen dan bij ons. Maar ja winst is winst en dat is altijd welkom. Woensdagavond weer naar de spinning natuurlijk. Donderdag bij huis en na de middag de kleinkinderen uit school op halen even lekker bij elkaar zitten.
`S avonds visles geven bij een school uit Slagharen die op kamp waren in Ommen. Donderdagavond theorie en de andere dag voor de middag de praktijk. Leuk om te doen maar je snapt wel dat ik de week aardig vol heb zitten. Vrijdagmiddag papier wegbrengen en na het eten weer naar de sportschool voor de spinning. Daarna visspullen klaar maken voor zaterdag want toen hadden we een vistocht van de Dobber en hebben we gevist in de IJssel bij Zalk Het was een prachtige dag maar geen goede vangsten. Ik wil nog even Eef van der Gronde bedanken voor het plaatsen van de borden aan de IJssel. Zonder goede vrienden ben je echt nergens nietwaar. en voor wat hoort wat. Nu is het dus zondag en het zal u niet verbazen maar vanmorgen ben ik weer naar de spinning geweest. Henri Slot zit mij altijd te pesten dat ik een gespierde spijker ben en hem noem ik een lange slange, hij is namelijk erg lang.Grappen onder elkaar maar fietsen met elkaar als het weerlicht. De rest van de dag staat al aan het begin van dit relaas. Balen en nog eens balen. Nu zit ik even naar de TV te kijken naar het damesvolleybal tussen Nederland en Japan.
leuk potje, de stand is nu 2-1 voor Nederland. Ik ben benieuwd wie er gaat winnen. Tot volgende week.